SVETA MISA ZA ČLANOVE KLUBA PRIJATELJA

Najavljujemo: Sveta misa za članove Kluba prijatelja u Subotici

Znak posebne zahvale za sve vas koji podupirete naš portal

subotica-copy

via skyscrapercity.com

Dragi čitatelji, kao što vam je poznato portal Bitno.net 2015. godine pokrenuo je Klub prijatelja portala Bitno.net. On je osmišljen kao zajednica svih onih koji čitaju portal Bitno.net i žele svojim članstvom podržati njegov rad. Osim što smo za sve one koji se priključe Klubu osigurali posebne pogodnosti za proizvode i usluge poduzeća koja nam pružaju podršku, jednom mjesečno za vas i vaše nakane slavi se i sveta misa kao znak posebne zahvale za vašu podršku.

Sveta misa za ovaj mjesec bit će slavljena u utorak 12. studenog u 8 sati u kapeli biskupskog ordinarijata u Subotici, a predvodit će ju vlč. Dragan Muharem.

Vlč. Dragan Muharem svećenik je Subotičke biskupije. Studij teologije završio je u Đakovu. Od 2008. do 2012. vrši službu prefekta i profesora u Klasičnoj biskupijskoj gimnaziji „Paulinum“. Predaje dogmatsku teologiju na Teološko-katehetskom institutu u Subotici i dušobrižnik je u subotičkoj Općoj bolnici. Posvećen je radu s mladima i odraslima kroz vjeronauk, predavanja, duhovne obnove i tribine. Uređuje i vodi nekoliko emisija na Radio Mariji te kao dopisnik surađuje u nekoliko novina i internetskih portala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlč. Muharem je i župnik u Maloj Bosni, malenom selu nadomak Subotice, nekada bogatom salašima od kojih su i danas mnogi ostali kao živo jezgro identiteta, tradicije i vjere bunjevačkih Hrvata. Na glavnom putu nalazi se župna crkva posvećena Presvetomu Trojstvu, sagrađena prije 85 godina u starohrvatskom stilu. Župa broji oko 800 vjernika, a na nedjeljnoj misi bude stotinjak župljana. Unatoč manjem broju vjernika u selu, zajednica je živa i aktivna. Napose djeca i mladi rado dolaze subotom na župnu katehezu koju vodi župnik. Mise su srijedom, subotom i nedjeljom. Crkva je donedavno obnovljena, a u tijeku je obnova župne kuće koja je bila potpuno oronula. Jedan od najvažnijih događaja u župi je slavlje Dužijance – zahvale Bogu za plodove zemlje, napose žito.

Župi Presvetog Trojstva pripada i skrb za naselje Hrvatski Majur, jedino mjesto u Srbiji s hrvatskim predznakom. Misa se održava jednom godišnje o blagdanu sv. Marka Križevčanina.

Zahvaljujemo vlč. Draganu Muharemu i molimo za njega, njegove župljane i našu braću i sestre u Vojvodini!

Potičemo Vas da se pridružite Klubu prijatelja (ako već jeste – od srca hvala!) i tako pridonesete radu Portala. Pridružiti se možete NA LINKU!

Više informacija o Klubu i pogodnostima koje ostvarujete možete saznati OVDJE.

Vaš Bitno.net


Objavljeno: 11. studenoga 2019.

Možda vam se svidi