Dragi čitatelji, kao što Vam je poznato portal Bitno.net 2015. godine pokrenuo je Klub prijatelja portala Bitno.net. On je osmišljen kao zajednica svih onih koji čitaju portal Bitno.net i žele svojim članstvom podržati njegov rad. Osim što smo za sve one koji se priključe Klubu osigurali posebne pogodnosti za proizvode i usluge poduzeća koja nam pružaju podršku, jednom mjesečno za Vas i Vaše nakane slavi se i sveta misa kao znak posebne zahvale za Vašu podršku.

Sveta misa za ovaj mjesec bit će slavljena na prvu nedjelju došašća u 11 sati u Župi sv. Jeronima u Chicagu, a prikazat će ju fra Antonio Musa.

Hrvatska župa sv. Jeronima u Chicagu jedna je od najstarijih aktivnih hrvatskih katoličkih zajednica u Sjevernoj Americi. Osnovana je godine 1912. i od prvoga dana služe je hrvatski franjevci iz Kustodije Svete Obitelji, koja životno i formalno-pravno pripada Hercegovačkoj franjevačkoj provinciji. Trenutni župnik je fra Ivica Majstorović, a župni vikar je fra Antonio Musa.

Zaštitnik župe je sv. Jeronim, a suzaštitnik je blaženi kardinal Stepinac kojemu u čast je posvećen i pokrajnji oltar u župnoj crkvi. Župa sv. Jeronima dom je i najstarije čikaške vjerske procesije koja se neprekidno u isto vrijeme, na isti dan i na istome mjestu odvija već 115. godina. Procesija je to u čast Velikoj Gospi – Gospi Sinjskoj.

Pri župi djeluju brojna i aktivna Društva: Marijino Društvo, Društvo Imena Isusova, Hrvatska katolička mladež, Hrvatska Žena te brojna zavičajna društva naših iseljenika. Od 1922. godine ova je župa dom osnovnoj katoličkoj školi sv. Jeronima koju i danas pohađaju brojna hrvatska djeca, a od 1973. župa je dom i Hrvatskoj Školi Kardinal Stepinac, dopunskoj školi hrvatskoga jezika, folklora, povijesti i zemljopisa.

Ova hrvatska župa u Chicagu dom je daleko od doma brojnim generacijama naših iseljenika koji se sa svih strana ove velike američke metropole okupljaju upravo tu, kako bi u toplom zajedništvu svojih ljudi rasli u vjeri prema Kristu, Crkvi i odanosti prema Domovini svojih korijena.

Zahvaljujemo našem Fra Antoniju što će slaviti svetu misu na našu nakanu!

Potičemo Vas također da se pridružite Klubu prijatelja portala Bitno.net (ukoliko već jeste – od srca hvala!) i tako pridonesete radu Portala. Prijavnicu možete ispuniti na NA OVOM LINKU. Više informacija o Klubu prijatelja i pogodnostima koje ostvarujete možete saznati OVDJE.

Vaš Bitno.net