Centar za duhovna zvanja OFMConv. koji vodi fra Stjepan Brčina, Župa sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu, i Župa sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima te Evangelizacijska zajednica “Sveti Duh” i ove godine organiziraju Antunovski hod mladih uoči spomendana sv. Antuna Padovanskog, i to jubilarni – peti!

Hod će se održati 10. lipnja 2023. od svetišta sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima do istoimene bazilike na Svetom Duhu.

U ovih nekoliko godina Antunovski hod mladih prerastao je iz gradskog u nacionalni hod. Pohode ga tisuće mladih vjernika iz cijele Hrvatske i šire kako bi sudjelovali u tom zajedništvu i svjedočili svoju vjeru ulicama Zagreba. Ovaj šesnaest kilometara dug hod redovito prate radosna pjesma, ples i molitva, a jubilarni peti Antunovski hod obilježit će novost – u križ koji će hodočasnici nositi i pratiti gradom bit će ugrađene relikvije sv. Antuna.

Donosimo raspored ovogodišnjeg Hoda:

  • Okupljanje na svetoj misi u Sesvetskim selima u 12:00.
  • Nakon svete mise polazak pješice prema bazilici sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu.
  • Slijedi posjet franjevačkom samostanu Hercegovačke franjevačke provincije i crkvi Bezgrešnog začeća BDM (stanka, odmor i molitva).
  • Središnji događaj bit će na Trgu bana Josipa Jelačića gdje će program ulične evangelizacije predvoditi Evangelizacijska zajednica “Sveti Duh”.
  • Dolazak u baziliku na Svetom Duhu očekuje se u večernjim satima. Ondje će se održati euharistijsko klanjanje i čašćenje relikvija sv. Antuna Padovanskog.
  • Potom slijedi slavljenje koje predvodi slavljenički tim Evangelizacijske zajednice “Sveti Duh” te “Amorose”.

Pozivamo vas da se pridružite 10. lipnja i sami doživite tu radost i zajedništvo u Kristu. Prikažite svoje nakane, hodajte i budite dio zajedništva mlade žive Crkve uz zagovor s. Antuna! Pogledajte videonajavu za ovogodišnji Antunovski hod.