„Probudi se!“ – slogan je to pod kojim će više od 3500 mladih ove godine, od 13. do 16. Listopada, volontirati na 450 volonterskih akcija na 19 lokacija diljem Lijepe Naše. Prijaviti se mogu mladi od 15 do 35 godina i to već danas jer su prijave za najveći volonterski projekt u Hrvatskoj službeno otvorene. Prijave su moguće na web-stranici „72 sata bez kompromisa“ (OVDJE).

Vukovar, Belišće, Osijek, Vinkovci, Slavonski Brod, Suhopolje, Križevci, Sisak, Zagreb, Karlovac, Krk, Rijeka, Zadar, Šibenik, Split, Sinj, Metković, Dubrovnik i Vela Luka ove će godine ekološkim, socijalnim i radnim akcijama probuditi ono što je u njima i svijetu umrtvljeno, zaspalo.

Budilica je slika Onoga koji budi, koji doziva svaku osobu da bude svjesna i pripravna, da otkrije zašto je na ovom svijetu. Njegov je poziv ponekad jasniji, ponekad tiši, ponekad zbaci s konja, a ponekad je potrebno raskrčiti šume, draču i trnje ne bi li ga se čulo. Svrha buđenja nije samo biti budan, nego da kroz budnost susrećemo jedni druge, sav svijet i sve stvoreno. S vjerom da je poziv probudi se poziv upućen svakom čovjeku, onako kako ga može primiti i razumjeti, pozivaju se svi mladi da se prijave na „72 sata bez kompromisa“ i svojim beskompromisnim djelima zazelene svoj grad.