Marijini obroci humanitarna su organizacija koja u 19 najsiromašnijih zemalja svijeta uspostavlja školski program prehrane kako bi privukli kronično gladnu djecu u učionice.

Ove subote, 5. rujna 2020. godine, u Slavonskom Brodu otvara se Info centar Marijinih obroka. “Radosni smo što je došao trenutak otvaranja Info centra u kojemu će svi zainteresirani moći čuti više o gladi u svijetu te o jednostavnoj ideji Marijinih obroka kao rješenju za glad u svijetu. U Info centru održavat će se i susreti volontera kojih je lijepi broj, te smo zahvalni mladim ljudima što daju svoje vrijeme i talente za ovu misiju koja mijenja živote djece i njihovih zajednica”, kaže koordinatorica projekata za Slavoniju, Đurđica Lucić, koja je tri mjeseca volontirala u Beninu, zemlji gdje Marijine obroke svaki školski dan primi više od 2500 djece upravo zahvaljujući hrvatskim podupirateljima.

U tjednu koji slijedi, svi koji žele biti dio jednostavnog rješenja za glad u svijetu ili žele saznati nešto više o Marijinim obrocima dobrodošli su na Tjedan otvorenih vrata u novi Info centar koji se nalazi na adresi Petra Krešimira IV br. 2 u Slavonskom Brodu.

Prosječan trošak prehrane jednog djeteta Marijinim obrocima kroz cijelu školsku godinu iznosi 132 kune. Osim zemalja u kojima se dijele obroci, čak je 16 zemalja u kojima se prikupljaju donacije. Unatoč različitim podrijetlima, rasama, religijama, jezicima i okolnostima, smatraju se jednom velikom obitelji koja radi za ostvarivanje zajedničkog cilja. Ujedinjeni su zajedničkom vizijom davanja dnevnog obroka na mjestu obrazovanja svakom djetetu kojem je to potrebno. Zajedno pomažu preobraziti živote više od 1,6 milijuna siromašne djece diljem svijeta!

Udruga Marijini obroci Hrvatska djeluje od 2009. godine, a volonteri Marijinih obroka u Slavonskom Brodu djeluju od 2016. godine. Od tada do danas u suradnji s dobročiniteljima i prijateljima Marijinih obroka organizirali su u Slavonskom Brodu i okolici niz uspješnih projekata kao što su: Večeri Marijinih obroka, KLIKA kvizovi, humanitarne utrke, predstavljanje po školama i župama, sudjelovanja na Amaterskim igrama mladih i mnogi drugi projekti.

Nakon Slavonskog Broda, otvaranje Info centara očekuje se u Zagrebu i u Požegi.