U ponudi će biti već daleko poznata samostanska sarma, domaće kobasice, fritule, kuhano vino i pivo. Također će se moći nabaviti med, medenjaci i samostanski likeri. Četvrtkom će u ponudi biti grah, a petkom krpice sa zeljem kao posno, tj. vegetarijansko jelo.

Pučka kuhinja na Svetom Duhu svakodnevno redovito priprema 400-njak toplih obroka dnevno. “Pomoć svih ljudi itekako nam je potrebna. Zahvalni smo na svakom daru koji dobijemo od naših dragih dobročinitelja. Kupnjom obroka osigurat će se obrok za potrebite u Pučkoj kuhinji. Humanitarnu akciju Obrok za obrok pokrenuli smo prvi put prije pet godina na zagrebačkom Zrinjevcu. Prije dvije godine organizirali smo je prvi put na Svetom Duhu ispred Pučke kuhinje gdje smo i ove godine. Upravo prostor ispred Pučke kuhinje na kojem se redovito svakodnevno dijeli potpuno besplatno topli obrok za sve one koji su u potrebi izabran je kao idealno mjesto održavanja ove humanitarne akcije Obrok za obrok”, poručuju.

Solidarnost je, naime, upravo to: podijeliti ono malo što imamo s onima koji nemaju ništa, kako nitko ne bi oskudijevao. Što više raste osjećaj za zajednicu i zajedništvo kao način života, to se više razvija solidarnost. (Iz poruke Svetoga Oca Franje za VI. svjetski dan siromaha – Isus Krist radi vas posta siromašan (usp. 2 Kor 8, 9)

“Hvala što nas podržavate sve ove godine, činite to i dalje, uvijek, s ljubavlju. Naša ljubav prema siromasima neka bude djelotvorna, konkretna, kreativna, dosjetljiva i solidarna”, kažu.