Franjevci iz samostana u Pazinu ove korizme kreću s novim e-duhovnim vježbama pod nazivom “Moli u skrovitosti“. Prijave za e-duhovne vježbe otvorene su do 16. veljače u 23.55 sati, a prijaviti se možete na linku ovdje. Poziv pazinskih franjevaca prenosimo u cijelosti:

Za ovogodišnju korizmu pripremili smo duhovne vježbe čiji smo naslov uzeli iz Isusovih riječi koje slušamo na Pepelnicu: “Ti naprotiv, kad moliš, uđi u svoju sobu, zatvori vrata i pomoli se svomu Ocu koji je u skrovitosti.” (Mt 6,6). Želimo da vrijeme duhovnih vježbi bude vrijeme duboke molitve, istinskog susreta s Ocem u skrovitosti.

Korizma je milosno vrijeme koje nas poziva da se otvorimo Gospodinu. To želimo učiniti upravo kroz duhovne vježbe. A Gospodin? On nas neće ostaviti bez sebe. Doći će ususret našoj čežnji koju ćemo molitvom i razmatranjem nastojati ražariti. Pohodit će nas svojom milošću i utažit će našu glad i žeđ. Pozivamo te da kroz ove duhovne vježbe čezneš za Gospodinom, da žeđaš i gladuješ za njim.

Ove duhovne vježbe bit će nešto drugačije od prethodnih. O čemu se radi? Kroz cijeli tjedan razmatrat ćemo evanđelje koje slušamo u nedjelju toga tjedna. Tako ćemo imati priliku više se zadržati na određenom evanđeoskom ulomku i uistinu ući u dubinu Božje riječi. Otkrit ćemo kako jedan kratki tekst u sebi krije nepresušno vrelo tema za naše razmatranje.

Uvodno pismo za duhovne vježbe dobit ćete u utorak uoči Pepelnice, a onda tijekom korizme svakodnevno ćete primati razmatranja.

U ovim duhovnim vježbama možeš sudjelovati na dva načina: preko naše besplatne mobilne aplikacije, što ti iskreno preporučujemo, i tako da razmatranja primaš na svoju e-mail adresu. Ako već nisi, aplikaciju preuzmi ovdje za Android, a ovdje za iOS te se prijavi na ove vježbe koje ćeš pronaći u rubrici Dostupne vježbe. Ako u ovim e-duhovnim vježbama želiš sudjelovati putem svoje elektroničke pošte, onda se prijavi preko obrasca koji se nalazi pri dnu ove stranice. Obrati pažnju da cijeli postupak prijave uredno privedeš kraju.

Radujemo se da si s nama i pratimo te molitvom!

A tko su voditelji ovih duhovnih vježbi? Mi smo im zahvalni za suradnju. Upoznat ćeš ih kroz razmatranja, ali neke osnovne informacije pronađi ovdje!