DUHOVNOST U DOŠAŠĆU

Franjevci iz Pazina za advent kreću s novim e-duhovnim vježbama – prijavite se na vrijeme!

Duhovne vježbe koje pripremaju fra Josip Vlašić, fra Marinko Klaić i fra Darko Tepert počet će 1. prosinca i trajat će do 24. prosinca, a odvijat će se uglavnom u četiri koraka: priprema, čitanje, razmatranje, molitva.

Foto: Shutterstock

Nakon već nekoliko uspješno završenih e-duhovnih vježbi, Franjevci iz Pazina organiziraju nove adventske e-duhovne vježbe s temom “Nek svi slave ime Gospodnje” (Ps 148,13). Ove duhovne vježbe počinju 1. prosinca i traju do 24. prosinca, a prijaviti se možete na linku ovdje do 30. studenoga.

Poziv franjevaca prenosimo u cijelosti:

Kao pripremu za ovogodišnju svetkovinu Rođenja Gospodinova, pripremili smo e-duhovne vježbe koje će trajati kroz cijelo došašće, a u njima ćemo razmatrati različita Božja imena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vidjet ćemo osobito pod kojim se imenima Bog objavljivao u Starom zavjetu. Razmišljajući o njima nastojat ćemo još bolje upoznati našega Gospodina. Ime opisuje onoga koji to ime nosi. Različita Božja imena pomoći će nam da Boga upoznamo s različitih strana, te da naš odnos s njime bude bogatiji i dublji. Tako ćemo zastati već nad time da je on Bog, pa onda Svesilni, Svevišnji, Pastir, Gospodin nad vojskama i slično. Pokušat ćemo vidjeti što znači da je on Stijena, Otac, Pravedni, Milosrdni, Dobri. Zastat ćemo i nad onim imenima koja nas sve više približavaju Kristovu rođenju: Izdanak Jišajev, Ključ Davidov, Istok, Emanuel, Zaručnik. Ukupno će to biti dvadeset i četiri imena za dvadeset i četiri dana došašća.

Ove duhovne vježbe koje pripremaju fra Josip Vlašić, fra Marinko Klaić i fra Darko Tepert počet će 1. prosinca i trajat će do 24. prosinca, a odvijat će se uglavnom u četiri koraka: priprema, čitanje, razmatranje, molitva. Detaljnije ćemo sve objasniti u uvodnom pismu koje ćete primiti dan prije početka duhovnih vježbi tj. 30. studenoga.

Ako želiš ove e-duhovne vježbe slijediti putem naše aplikacije za pametne telefone, dovoljno je da se u aplikaciji „e-duhovne vježbe“ na njih prijaviš. Ako još uvijek na svom mobilnom uređaju nemaš našu aplikaciju, možeš je besplatno preuzeti ovdje za Android, a ovdje za iOS operativni sustav.

Ako ih želiš slijediti putem e-maila, potrebno je da se prijaviš preko online obrasca ovdje. Ispuni obrazac i pošalji ga te ćeš nakon toga, ako je sve ispravno učinjeno i ako je upisan točan e-mail, na taj e-mail dobiti automatski odgovor u kojem trebaš potvrditi svoju prijavu. Tek nakon te potvrde prijava će biti izvršena. Uvijek valja obratiti pažnju na druge spremnike u e-mail sandučiću jer naše poruke često znaju završiti u mapama/spremnicima promocija ili neželjene pošte.

I još nešto! Pozivamo te da i drugima kažeš za ove e-duhovne vježbe! Možda će im biti korisne. Pozovi ih da se na njih prijave putem aplikacije ili preko ovog online obrasca. Budi drugima dobra vijest! Hvala ti!

E-duhovne vježbe | Bitno.net


Objavljeno: 25. studenoga 2019.

Možda vam se svidi