Centar Ignacije organizira vikend program “Živo tijelo i živa duša”  koji će se održavati od 26. do 28. kolovoza u franjevačkom samostanu na otoku Košljunu. Ovaj spoj duhovnih vježbi iz 500 godina stare tradicije ignacijevske duhovnosti i metode dinamičke neuromuskularne stabilizacije (DNS) nudi sudionicima vikenda cjeloviti odmor duše i tijela.

Nova školska godina, obveze na poslu i doma polako kucaju na vrata. Godišnji odmor, koji je trebao biti ispunjenje svih onih “preko ljeta ću” (čitati duhovno štivo, planinariti, posjetiti stare prijatelje,…), pretvorio se u izležavanje na kauču ili na plaži bez traga molitve i Svete mise? Novogodišnja odluka o zdravoj prehrani i tjelovježbi ostali su nikada dosanjani snovi? Napetost u mišićima i zglobovima tvoji su stalni suputnici već dugo vremena? Osjećaš se pomalo usnulo i nikako da se probudiš?

Možda ti je prije jesenskog generalnog čišćenja doma potrebno vrijeme posvješćivanja i oživljavanja zamrlih predjela duše i tijela? Ako je tvoj odgovor potvrdan, nastavi čitati jer Centar za duhovnost i kulturu Ignacije organizira upravo nešto takvo.

Na tragu Ignacijevih promišljanja o duhovnim vježbama kao svakom načinu da se duša pripravi i skloni te, uredivši svoj život, tražimo i nađemo Božju volju nastao je vikend  “Živo tijelo i živa duša” koji će se od 26. do 28. kolovoza održavati u franjevačkom samostanu na otoku Košljunu.

Voditelji programa su pater Mislav Skelin i fizioterapeutkinja Nikolina Delaš, a sam program zamišljen je kao spoj duhovnih vježbi temeljene na ignacijevskoj duhovnosti i fizičke vježbe prema metodi dinamičke neuromuskularne stabilizacije (DNS). Zanimljivo je istaknuti da je DNS metoda utemeljena na razvojnoj kineziologiji djeteta do prve godine života, odnosno nudi pregled faza razvoja pokreta kod djeteta. S druge strane, odraslima kroz prilagođene vježbe omogućava ponovno usvajanje dobrih obrazaca pokretanja čiji će nastavak primjene u svakodnevnom životu svakako doprinijeti zdravijim životnim navikama.

Stoga ako se želiš prisjetiti svojih prvih koraka i slaviti Boga kroz pokret, pozivamo te da nam se pridružiš na Košljunu i zajedno s nama kličeš Hvala što sam stvoren tako čudesno, što su tvoja djela predivna! (Ps 139,14).

Prijavi se preko https://forms.gle/KweghVNQUoa9m6LU8.

Požuri jer prijave traju do popunjenja slobodnih mjesta!