U ovom korizmenom vremenu, Centar za duhovnost i kulturu Ignacije, organizira poseban vikend marijanske pobožnosti, u kojem ćemo kroz razmatranje krunice, klanjanja i ignacijevsku meditaciju moliti za milost potpunog predanja Bogu, po Marijinom uzoru.

Voditelj vikenda je isusovac p. Stjepan Bešlić, a održat će se u domu duhovnih vježbi u Opatiji, od 17. do 19. ožujka.

Korizma je vrijeme propitivanja i traženja, posta i pokore. Pozovimo Mariju da nam bude suputnica ove korizme, ima li boljeg suputnika od nje?

Od Marije sve možemo naučiti, jer je ona najbolja učenica. Njoj se možemo utjecati, jer je najbolja zagovornica. Najlakše joj se povjeriti jer je najbrižnija Majka. S njom je najljepše putovati k cilju, jer ona je snaga koja nas vodi Ocu.

I u životu svetoga Ignacija Marija ima značajnu ulogu, upravo pred Marijinim nogama ostavio je svoju prošlost, obratio se, i zamolio je da ga ogrne odorom svoga sina.

Po Ignacijevom primjeru, ove korizme u Opatiji, molit ćemo se Majci i podijeliti s njom sve što nas tišti, bol, samoću, odbačenost – sve joj možemo reći, jer je sve prošla i kroz sve svoje teškoće uvijek ostajala mirna i vjerna Bogu. Ako i ti želiš sudjelovati u ovom vikendu, informacije o prijavi možeš pronaći na: www.ignacije.hr/programi-manreza/evo-ti-majke.