Franjevci iz Pazina pozivaju vas da se prijavite na adventske e-duhovne vježbe, koje traju od 29. studenoga do 25. prosinca. Fra Darko Tepert, fra Josip Vlašić i fra Marinko Klaić pripremili su razmatranja i molitve koje će vas kroz došašće svakodnevno voditi do Božića. Prijaviti se možete do 28. studenoga u ponoć.

Proroci su pripravljali Božji narod na dolazak Mesije, a pokoljenja su ga s čežnjom iščekivala i vapila: “Maranatha! – Dođi, Gospodine!” I mi ovog došašća želimo s takvom čežnjom iščekivati Božić. Želimo novorođenom Kralju poći ususret čežnjom koja mu vapi: “Dođi, Gospodine Isuse!” Zbog toga ćemo kroz ove duhovne vježbe svakodnevno razmatrati prvo misno čitanje. Dopustit ćemo prorocima da nas uvedu u molitvu i da probude u nama žeđ za Bogom.

U ovim neizvjesnim i čudnim danima pandemije koronavirusa, kada smo bombardirani negativnim vijestima i brojkama o zaraženima i umrlima, prijeti nam i jedna druga pandemija, a to je pandemija straha i tjeskobe. Bojimo se za sebe i svoje bližnje. Bojimo se za svijet u kojem živimo. Stoga, više nego ikada potrebna nam je radosna vijest. Potreban nam je navještaj da Gospodin nije ostavio čovjeka, nego je on prisutan. Potrebna nam je njegova snažna i životvorna riječ. Zato vas pozivamo da nam se pridružite u ovim adventskim duhovnim vježbama. Fra Darko, fra Josip i fra Marinko pripremili su razmatranja i molitve koje će nas kroz došašće svakodnevno voditi do Božića.

Kada svoje živote otvorimo Gospodinu i povjerimo mu svoju tjeskobu i svoj strah, tada izabiremo nadu i radost i naši dani odjednom bivaju obasjani Božjim svjetlom. Tako se naš život preobražava. Otkrivamo da nismo ostavljeni. Otkrivamo da netko hodi s nama kroz ove dane neizvjesnosti i da nas ljubi. Otkrivamo da ipak možemo pronaći sigurnost i da u našem srcu može ostati mir.

Pridruži se Božjem narodu koji čezne za Gospodinom! Zajedno s drugima i ti svakodnevno kroz došašće vapi: “Maranatha! – Dođi, Gospodine Isuse!” Kroz dane došašća neka to bude tvoja molitva srca.

Prijavi se na duhovne vježbe! U njima možeš sudjelovati na dva načina: preko naše besplatne mobilne aplikacije, što ti iskreno preporučujemo, i tako da razmatranja primaš na svoju e-mail adresu. Ako već nisi, aplikaciju preuzmi ovdje za Adroid, a ovdje za iOS te se prijavi ove na vježbe koje ćeš pronaći u rubrici Dostupne vježbe. Ako u ovim e-duhovnim vježbama želiš sudjelovati putem svoje elektroničke pošte, onda se prijavi preko obrasca koji se nalazi pri dnu ove stranice. Obrati pažnju da cijeli postupak prijave uredno privedeš kraju.

Radujemo se ovom zajedništvu!

(www.eduhovnevjezbe.hr)