Vjerska rap pjesma osvaja web

Pjesmu su sami pripremili i snimili, kao i glazbeni spot, a ono što je posebno zanimljivo je da je pjesma napisana u glazbenom rap žanru. Žanr koji inače u svojim tekstovima često vrvi vulgarnošću i kojemu odgovara značajka (splitskog) mentaliteta „uvik kontra“, dobio je tako i jedan vjerski kamenčić u svom mozaiku koji pokazuje kako se vjera može svjedočiti i izraziti u raznoj paleti glazbenih žanrova, pa i rapu, ali naravno – bez vulgarnosti.

Pjesma je nastala prije otprilike dvije godine, no tek su je nedavno uspjeli snimiti i staviti na web. U samo dva dana na YouTubeu je imala 3 000 pogleda, no broj raste iz dana u dan… Pjesma govori o traženju istinske radosti na raznim krivim adresama i pronalasku iste u susretu s Kristom. Melodija refrena posuđena je od istoimene pjesme, predstavnice Hrvatske na Eurosongu 2010. godine u izvedbi grupe Femminem. Spot je svojevrstan kolaž raznih video-clipova Hrvatskog Nadzemlja, koji su postali njihov prepoznatljivi znak.

Tekst je napisao Marin Periš, pjesmu je snimio i glazbeno obradio Branimir Vukorepa, a glazbeni spot su snimali Marija Jurić-Čivro i Ivan Lozić, koji ga je ujedno i montirao. Pjesmu izvode Katarina Gugić, Ivan Lozić i Marin Periš, a u spotu još sudjeluje i Angelo Gale.

Zahvaljujući Nadzemlju, splitska se rap scena sve više zaoštrava, a TBF i Dječaci dobivaju ozbiljnu konkurenciju. Jedan od komentara na YouTubeu kaže da su Nadzemljaši čak i bolji od Dječaka. Mi ih iskreno preporučujemo, a vi onda prosudite sami!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=f8PBX-O77IQ]

Marin Periš