Zora

Ekipa iz Hrvatskog nadzemlja, skupine mladih koja je inicirala i animira susrete mladih katolika u Splitu, opet je napravila odličan filmski uradak. Malo tehnike, ali puno kreativnosti i ljubavi daju zbilja fascinantan rezultat.

Filmskom trailer parodijom na šaljiv, ali istovremeno vrlo dubok način, progovaraju o medijima, njihovom utjecaju na vrijednosti koje živimo, odnosu medija i vjere itd. Nije bez razloga poznati kolumnist i profesor medijske kulture Ivica Šola na nedavnoj tribini u Splitu pohvalio ovaj film kao odličan uradak koji pokazuje da se uz malo novca mogu uraditi velike stvari.

Odvojite sedam minuta i pogledajte film „Zora živih katolika“, nećete požaliti.

Ako ste mladi i živite u Splitu ili okolici, pridružite se i vi njihovim susretima svake treće srijede u mjesecu u velikoj dvorani splitskog sjemeništa (Klasična Nadbiskupijska gimnazija), u 20:30 h. Čekaju vas atraktivni gosti i aktualne teme bliske mladima, prikazane na zanimljiv način uz glazbeni, dramski i filmski sadržaj, nakon kojega slijedi zajedničko druženje. I prošli put (kao i svaki put) dvorana je bila tijesna za preko 600 mladih. Hrvatsko nadzemlje je definitivno IN!

K.S. Bitno.net