Povjerenstvo za pastoral mladih i zvanja Hrvatske salezijanske provincije raspisalo je natječaj za festival duhovne glazbe “Don Bosco fest 2013”. Festival će se održati u subotu 26. siječnja 2013. godine u 20 sati u crkvi Marije pomoćnice na Knežiji, Omiška 10 u Zagrebu.

Cilj je festivala okupiti mlade talentirane tekstopisce, skladatelje i pjevače da u duhu don Bosca slave Boga, da pjesmom izriču molitve Nebeskom Ocu te da očituju vlastito iskustvo vjere. Festival je revijalnog karaktera.

Natječaj je otvoren do 1. prosinca a prijave se šalju elektroničkom poštom. Prijavi treba priložiti tekst pjesme uz snimku (ne studijsku) vokala i pratnje jednog ili više instrumenata. Pristigle pjesme preslušat će i procijeniti festivalska komisija, a rezultati će biti objavljeni najkasnije do 20. prosinca.

Sudionici festivala trebaju ispuniti sljedeće uvjete: napisati i uglazbiti pjesmu sa salezijanskom tematikom (don Bosco, Marija pomoćnica, Dominik Savio, Marija Domenica Mazzarello, Oratorij i sl.); pjesma ne smije biti ranije objavljivana na nosačima zvuka, niti javno izvođena; pjesma ne smije biti dulja od 4 minute. Tekst pjesme i notni zapis treba dostaviti elektroničkom poštom na adresu sibarici@gmail.com, a ukoliko to nije moguće poštom. Autori teksta i glazbe ne mogu prijaviti više od dvije pjesme. Dob izvođača može biti od 16 do 29 godina i ne mogu izvoditi više od jedne pjesme. Uz prijavu je potrebno dostaviti i kratku biografiju izvođača s adresom, brojem telefona i imenom kontakt-osobe. Ukoliko se prijave za natječaj šalju poštom, adresa je: Povjerenstvo za pastoral mladih i zvanja, Omiška 8, 10000 Zagreb. Dodatne obavijesti mogu se dobiti u uredu Povjerenstva za pastoral mladih i zvanja, na telefon 098 165 7877 ili putem e-maila sibalici@gmail.com. (ika/bitno.net)