Verbum

Iz nakladne kuće Verbum u priopćenju odaslanom medijima najavljeno je objavljivanje knjige”Djetinjstvo Isusovo”, nove knjige pape Benedikta XVI. (Josepha Ratzingera), koja će se 21. studenoga pojaviti u izdanju odabranih svjetskih izdavača, među kojima je i nakladna kuća Verbum. Tako će i hrvatski čitatelji istodobno sa svjetskim predstavljanjem imati priliku čitati ovu iznimnu knjigu koja se najavljuje kao novi veliki Papin bestseler, čije će ukupne početne naklade iznositi milijune primjeraka.

Jednostavna u izričaju, neposredna i nadahnjujuća u izlaganju, “Djetinjstvo Isusovo” nova je i dugo iščekivana knjiga kojom se zaokružuje kapitalno djelo Benedikta XVI., općenito poznato kao “Isus iz Nazareta”.

U ovoj iznimnoj knjizi koja dopire do srca svakog čitatelja Papa toplim riječima progovara o evanđeoskim izvještajima o Isusovom rođenju i skrovitim godinama Njegova ovozemnoga života. Analizira evanđeoske tekstove i čitatelja poziva da sebi postavi ključna pitanja: “Je li to što je rečeno istina? Tiče li se to baš mene? Ako me se tiče, na koji način?” Ta pitanja s kojima knjiga započinje podsjećaju na ono Pilatovo: “Odakle si ti?” Pitanje je to koje prati ljudsku povijest svih naraštaja, ono isto koje su postavili mudraci s Istoka, magi filozofi i zvjezdoznanci, koji predstavljaju nemir ljudskog srca u potrazi za istinom, a koja jedina vodi dubinskoj radosti.

U evanđeoskim pripovijestima o djetinjstvu Benedikt XVI. divnim opisom utvrđuje vjerski korijen radosti i dovodi nas do otkrića kako Evanđelje nije neka pripovijest o prošlosti, nego da pripada sadašnjosti i suvremenom čovjeku. Dok Papa čitatelja uvodi u evanđeosko štivo o Marijinu navještenju, o Isusovom rođenju i pohodu mudraca koji promatraju Djetešce i njegovu majku, dolazi se do sadašnjosti: razmatranje tih stranica dovodi do današnjice. Danas se s mudracima nalazimo pred Djetešcem i njegovom majkom, danas se pitamo o značenju toga susreta i mislimo kako uopće jedna žena može Bogu reći “da”, potpuno mu se predajući.

Pred skori Božić, ova knjiga pripovijeda o radosti koja se Božićem otkriva u siromaštvu špilje. Za vjernika je to poticaj da dubinski spozna razloge vjere. Istodobno Benedikt XVI. prijateljski govori svima koji su poput mudraca nemirni u potrazi i pitaju se: “Odakle Isus dolazi?” Topla, jednostavna i pristupačna ova iznimna Papina knjiga na najljepši način približava otajstvu Božića – utjelovljenja Sina Božjega.

Zbog već izraženog velikog zanimanja za knjigu, omogućen je sustav pretprodaje. Tako je knjigu moguće već sada naručiti preko Verbumove web-knjižare, na linku ovdje. Svima onima koji se na takav način predbilježe za kupnju knjige ona će biti poslana izravno na kućnu adresu odmah po objavljivanju.

Bitno.net