Izdavačka kuća Verbum nedavno je objavila dva nova romana Žetva rubina i Medvjedova tajna. Iako namijenjena različitoj publici, oba romana idealno su štivo za ljetne dane.

Roman Žetva rubina novo je izdanje biblioteke Populus rezervirane za popularne, oplemenjujuće i opuštajuće romane. Žetva rubina djelo je Tesse Afshar, poznate spisateljice ljubavnih romana inspiriranih jakim ženskim biblijskim likovima. Njene romane Biser u pijesku, Polje milosti, Kruh anđeoski i Mjesto tišine već ste mogli čitati u biblioteci Populus. Ovoga puta Afshar nas vodi u vrijeme Perzijskoga Carstva, a u središtu radnje nalazi se Sara, obrazovana i nadarena rođakinja proroka Nehemije. Sara neočekivano postaje glavna pisarica perzijske kraljice, jedina žena na tako visoku položaju u Perzijskome Carstvu. No prati je mučna prošlost: majka joj je umrla još kad je bila djevojčica, a otac se poslije toga povukao u sebe i udaljio od nje. Te teške okolnosti Saru su dovele do zaključka da nikomu nije stalo do nje i da vrijedi samo onoliko koliko je sposobna i uspješna. Stoga radi do iznemoglosti pokušavajući se dokazati i sebi i drugima te zavrijediti očevu ljubav. Nakon što je razotkrila urotu i spasila kraljičin ugled, Sara je primila nagradu kakvoj se nikada ne bi nadala – ostala je bez posla.

Kraljica joj je, naime, odlučila iskazati najveću čast i udati je za kraljeva rođaka, plemića Darija Pasargadu. Darije, naviknut na bogatstvo i dodvoravanje, na život u kojemu je sve uvijek po njegovu, ni u snu ne bi pomislio da će ga kraljica prisiliti na to da sklopi brak s tom pisaricom, ženom niskoga roda, koja će ga osim toga duboko poniziti, i to pred cijelim dvorom!

Našavši se bez posla, u braku s muškarcem koji je prezire, može li Sara naći novu sigurnost i samopoštovanje i može li osvojiti srce svoga supruga, kojega potajno voli?

Žetva rubina dubok je i slojevit roman koji nam nudi priču o beskrajnoj Božjoj ljubavi i milosrđu, isprepletenu s napetom povijesnom i ljubavnom pričom. Roman možete nabaviti u svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr, a više o njemu saznajte na linku ovdje.

Roman Medvjedova tajna dio je biblioteke Juventa namijenjene djeci i mladima, u kojoj su već objavljeni popularni romani Ivan Aldenurijski: Šuma Thaurroka, Will Wilder: Relikvija Strmograda i Jurijan: Mač i zmaj.

Medvjedova tajna suvremena je inačica Snjeguljice i Ružice, poznate bajke braće Grimm. Radnja započinje jedne zimske večeri u New Yorku kada tajnoviti mladić zvani Mrki, koji izgleda poput skitnice, dođe u kuću dviju sestara. Mlađa, Rose, oduševljena je njim jer dobro poznaje književnost, poeziju i glazbu i užitak je s njim razgovarati. No starija, Blanche, suzdržana je i oprezna: Mrki, naime, ima zagonetnu prošlost punu mračnih tajna i na zlu je glasu. Ubrzo će otkriti da se u toj priči krije štošta i da ima razloga vjerovati Mrkom, no ujedno će uvidjeti i da se s razlogom bojala: prijateljstvo s Mrkim njihovu će obitelj doista dovesti u opasnost…

Medvjedova tajna povest će vas kroz New York u napeto istraživanje ubojstva, krađe i sudskih optužaba. Autorica Regina Doman od drevne bajke braće Grimm načinila je uzbudljivu i romantičnu pustolovinu za suvremene tinejdžere u kojoj otvoreno progovara o problemima izlazaka, zabava i ovisnosti te o važnosti hrabrosti, iskrenosti i pravoga prijateljstva. Medvjedova tajna stoga će biti idealno ljetno štivo za tinejdžere koji će se u ovoj uzbudljivoj priči i likovima moći i sami prepoznati te podsjetiti još jednom na istinske vrijednosti koje su nam potrebne u svako doba. Knjigu možete nabaviti u svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr, a više o knjizi saznajte na linku ovdje.