Samo je u njemu nada

U izdanju nakladne kuće Verbum objavljena je knjiga “Samo je u njemu nada” pape Franje. Vodeći se Duhovnim vježbama sv. Ignacija Lojolskoga knjiga “Samo je u njemu nada” donosi duhovno iskustvo i pouke pape Franje (tadašnjega kardinala Bergoglija), a nastala je tijekom duhovnih vježba koje je održao španjolskim biskupima u Madridu 2006. godine. Svjestan vremena u kojemu je na djelu velika borba protiv nade, govorio je: “Biskup je onaj koji čuva nadu bdijući nad svojim narodom”, a to je ono što se iščitava i iz njegova pontifikata.

“Nada je u istini” – riječi su pape Franje koje odjekuju u ovoj knjizi i koje su poziv svakom vjerniku da bude svjedok istine. Iako se čini kako ponekad ne pobjeđuju ni istina ni dobro te kako trud, rad i poštenje ne bivaju nagrađeni u životu, ova Papina knjiga podsjeća čitatelja na to da je potrebno ustrajati i da svatko u životu može iskusiti pravednu nagradu ako bude ustrajan i strpljiv. Nada koju nam daje Otac istine ukorijenjena je u stvarnosti i lišava nas svake tjeskobe i zaslijepljenosti dajući nam odlučnost, podsjeća Papa, te stoga potiče čitatelja da moli za tu nadu.

O svemu tome papa Franjo progovara svojim tipičnim slikovitim govorom jednostavna izričaja i duboka značenja, što knjigu čini zanimljivom i bliskom svakodnevici svakoga čovjeka, a ujedno je i ohrabrenje svima nama da ustrajemo na putu istine i nade.

Knjiga “Samo je u njemu nada” dostupna je u svim knjižarama Verbum kao i preko web knjižare Verbum.hr, a moguće je više o njoj saznati na linku ovdje.

Bitno.net