PROMOCIJA KNJIGE

‘Milosrđe na kotačima’ – knjiga o vlč. Dragecu, evangelizatoru onih koji su na periferiji društva

Knjiga Tanje Popec “Milosrđe na kotačima” bit će predstavljena u utorak, 7. lipnja u 20 sati u Dvorani sv. Franje samostana franjevaca konventualaca, Sveti Duh 31 u Zagrebu.

milosrdje na kotacima

Knjigu će predstaviti bibličar dr. fra Darko Tepert, OFM, u ime izdavača “Veritasa” dr. fra Josip Blažević, OFMConv., utemeljitelj Humanitarne udruge “Job” i glavni lik knjige vlč. Dragutin Goričanec, članovi i korisnici Udruge “Job”, te autorica mr. Tanja Popec.

U glazbenom dijelu sudjeluje glazbenik i kantautor vlč. Ljubo Vuković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Knjiga je jedinstveno putovanje s Milosrđem na kotačima ili u cipelama svakodnevnih običnih ljudi koji žele naći put do Boga. Glavni lik javno svjedoči svoj put – od grešnika do svećenika. I zato što je iskusio Božje milosrđe može razumjeti druge. Iako je hrvatskoj javnosti kroz medije proteklih godina bio poznat tek jedan manji dio njegova rada, bit poslanja vlč. Drageca je rad s osobama na periferiji društva, osobito s onima posebnih potreba. Zbog toga postoji Udruga ‘Job’, zbog toga je ovaj svećenik i postao vozač autobusa, zbog toga su se dogodile brojne nepredviđene stvari koje ne uče nikakve škole niti učilišta, već isključivo Milosrđe. spoznao je svoje padove i može imati strpljenja i za tuđe padove… ‘Bog je milosrdan i ja sam se u to uvjerio’ – zaključuje vlč. Dragec.

Bitno.net


Dragi čitatelji, ovisimo o vama i računamo na vas i vašu pomoć! Podržite naše djelovanje članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

Objavljeno: 3. lipnja 2016.

Možda vam se svidi