Nakladnička kuća Verbum u četvrtak 29. lipnja na konferenciji za medije predstavila je knjigu Korintska kradljivica. Na konferenciji su sudjelovali dr. sc. Miro Radalj, direktor nakladničke kuće Verbum i Mislav Vušković, koordinator projekata nakladničke kuće Verbum.

Nakladnička kuća Verbum upravo je objavila roman Korintska kradljivica svjetski poznate spisateljice Tesse Afshar. Tessa Afshar dobitnica je brojnih nagrada za svoje povijesne ljubavne romane i jedna je od najomiljenijih suvremenih autorica popularne književnosti.

Ovaj roman nastavak je niza uspješnice ove autorice čije je romane nakladnička kuća Verbum već objavljivala; među njima vrijedi istaknuti romane Žetva zlata, Žetva rubina, Biser u pijesku itd.

U svom novom književnom ostvarenju, romanu Korintska kradljivica, autorica nam donosi Korint prvoga stoljeća, grad prepun živahne trgovine i neodoljive privlačnosti.

Grad je istovremeno prepun i opasnosti i iskvarenosti – a to je idealna pozornica za Arijadninu najveću pustolovinu. Nakon što je godinama s majkom i djedom, koji su je ugnjetavali, živjela u Ateni, Arijadna bježi u očev dom u Korintu, da bi ondje otkrila opasnu tajnu koja mu je uništila brak: iako je Grk iz ugledne obitelji, Galen je zloglasni kradljivac koji pokvarenim građanima otima nepošteno stečeno bogatstvo. U očajničkoj želji da ga zaštiti, Arijadna opasnosti izlaže vlastiti ugled, slobodu i ljubav prema muškarcu kako bi postala očevom pomoćnicom.

Iznimne fizičke sposobnosti dovode je do opasnih pothvata i Arijadna tako otkriva da potajno uživa u igranju vatrom. Ali kada pogrešna osoba otkrije njezinu tajnu, budućnost Arijadne i njezina oca – kao i njihovo puko preživljavanje – dolaze do samoga ruba provalije.

Kada se sprijatelje s kršćaninom po imenu Pavao, uviđaju da njegova radikalna poruka, koja dovodi u pitanje sve što su s toliko truda nastojali izgraditi, ipak nudi nešto čemu se nijedno od njih nije usudilo ni nadati.

Roman Korintska kradljivica, u prijevodu Damira Biličića i objavljen u Verbumovoj biblioteci Populus koja donosi popularne, opuštajuće i oplemenjujuće romane kršćanskog nadahnuća možete naći u svim knjižarama Verbum i na web knjižari verbum.hr.

Više o knjizi možete saznati na linku ovdje.