knjige za božićni dar

Aktualna top ljestvica najtraženijih naslova u vjerskim knjižarama Verbum donosi istovremeno deset vrijednih i zanimljivih knjiga različite tematike u kojima će svatko moći pronaći ne samo dobro štivo nego i prikladan božićni dar za svoje najmilije.

  1. Na vrhu top ljestvice trenutačno najtraženijih naslova smjestila se knjiga “Poziv na milosrđe” Majke Terezije. Ovaj novi bestseler donosi zbirku do sada neobjavljenih tekstova sv. Majke Terezije u kojima nas ova velika žena našega doba uči kako živjeti milosrđe i daje praktične savjete kako u svakodnevici imati sretno srce i ispunjen život. Više o knjizi na linku ovdje.
  2. Drugi najtraženiji naslove je hit roman “Gospodar svijeta” Roberta Hugha Bensona, uzbudljiva priča o koncu svijeta i Antikristovoj vladavini koja je osvojila hrvatske čitatelje tako da je već skoro rasprodano sedmo izdanje. Ovu knjigu pohvalili su i preporučili za čitanje papa Benedikt i papa Franjo koji je o njoj kazao: “Preporučujem da je pročitate, gotovo kao da je proročanstvo”. Više o knjizi na linku ovdje.
  3. Na trećem je mjestu “Razgovor o nadi” kardinala Gerharda Ludwiga Müllera, pročelnika Kongregacije za nauk vjere i jednoga od najistaknutijih teologa današnjice koji u knjizi otvoreno i iskreno progovara o suvremenim nejasnoćama u Crkvi i društvu, ne libeći se pristupiti ni najosjetljivijim pitanjima kao što su ona o milosrđu, crkvenoj disciplini i nauku, o pričesti rastavljenih i ponovno vjenčanih, ređenju žena, ulozi Crkve u društvu itd. Više o knjizi na linku ovdje.
  4. Na četvrtom mjestu nalazi se dugo očekivana knjiga Thomasa Mertona duhovni klasik “Gora sa sedam krugova”, jedna od najpopularnijih knjiga ikada napisanih o čovjekovoj potrazi za vjerom i nutarnjim mirom. Ovo neizostavno štivo za svakoga vjernika, ali i za sve one koji traže svoj životni put, one koji misle da su ga nepovratno izgubili, kao i za one koji ne znaju da ikakav put postoji, biskup Fulton J. Sheen s pravom je nazvao “Augustinovim Ispovijestima stoljeća”. Više o knjizi na linku ovdje.
  5. Na petom je mjestu knjiga “Umijeće življenja” u kojoj poznati duhovni autor o. Marko Ivan Rupnik u privlačnom obliku jednostavnog razgovora djevojke Nataše i staroga monaha Bogoljuba upućuje kako živjeti da sreća dođe kao učinak ispunjena života. Pri tome zahvaćajući iz drevne kršćanske riznice mudrosti otkriva kako preobraziti svu stvarnost počevši od toga kako se odnosimo prema drugim ljudima i prema svijetu općenito, kako upotrebljavamo misao, kreativnost i maštu, kako odgajamo, kako se odijevamo, kako uređujemo dom u kojem živimo, kako blagujemo, kako se zabavljamo, radimo, odmaramo i priređujemo slavlja, kako se suočavamo sa životnim ranama, neuspjesima i poteškoćama… Ova knjiga doista otkriva istinsko umijeće radosnoga življenja. Više o knjizi na linku ovdje.
  6. Na šestom je mjestu novi roman Michaela O’Briena “Putovanje na Alphu Centauri” smješten u skoru budućnost, 2097. godinu, u vrijeme u kojem svjetska nadvlada kontrolira cijeli planet, gdje je sve pod stalnim nadzorom, pod prividom demokracije guše se ljudska prava i ukida svaki oblik slobode te nema više nijedne religije. U takvom svijetu glavni junak ovoga romana, fizičar nobelovac Neil Ruiz de Hoyos, ukrcava na svemirski brod kako bi umakao naizgled benignoj totalitarnoj nadvladi koja na Zemlji kontrolira gotovo sve aspekte života. Iznenađenja koja ga čekaju na ovomu putovanju, kao i na njegovu cilju, srušit će sve njegove pretpostavke i uputiti ga prema novome horizontu. U svojemu desetom romanu Michael D. O’Brien, hrvatskim čitateljima već poznat po brojnim uspješnicama kao što su “Posljednja vremena”,Otok svijeta”,Očeva pripovijest” i, vodi nas na putovanje bez premca, svemirsku odiseju prožetu brojnim poteškoćama, propitivanjima i istraživanjima ljudske naravi i smisla života. Jer za čim čovjek traga u beskonačnome svemiru? Samo za većim znanjem? Ili tu ima još nečega? Više o knjizi na linku ovdje.
  7. Na sedmom je mjestu najtraženija knjiga u Hrvatskoj ove godine, bestseler pape Franje “Božje je ime Milosrđe” u kojem se on jednostavnim i izravnim riječima obraća svakomu muškarcu i svakoj ženi na planetu, svima koji traže smisao života, put mira i pomirenja, lijek za tjelesne i duhovne rane. Više o knjizi na linku ovdje.
  8. Na osmom je mjestu knjiga “Istinsko milosrđe” Jacquesa Philippea, u kojoj ovaj poznati duhovni autor svraća pozornost na veliku temu milosrđa i daje jasne i jednostavne upute kako se nositi s vlastitim poteškoćama i  povrjedama, nerazumijevanjima, neslaganjima i ostavljenostima od onih koje volimo i koji su nam trebali biti oslonac zbog čega smo nerijetko tužni i usamljeni. Više o knjizi na linku ovdje.
  9. Na devetom mjestu top ljestvice čitanosti je knjiga “Misli u samoći” Thomasa Mertona. U vremenu u kojemu je čovjek neprestano okružen i ispunjen bukom svijeta, međuljudskih odnosa i vlastitih emocija, Merton u prvi plan stavlja samoću kao neotuđivu potrebu svakoga čovjeka. Samoća, ne nužno izvanjska, koliko ona nutarnja, pomaže nam da postanemo više mi sami. A prava svrha kršćanske samoće, kaže autor, jest ljubiti druge makar s djelićem čistoće i snage Božje ljubavi prema nama. Više o knjizi na linku ovdje.
  10. Na desetom mjestu top ljestvice najtraženijih naslova u Verbumovim knjižarama u studenome smjestio se roman “Polje milosti” Tesse Afshar, koji utemeljen na biblijskoj priči o Ruti, donosi nezaboravnu ljubavnu priču koja osvaja srca čitatelja.

Sve navedene knjige dostupne su u knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr.

Bitno.net