Knjiga govori o Božjim djelima u Bibliji, o Isusu i njegovom identitetu te o jednoj delikatnoj temi koja prožima Markovo Evanđelje – smutnje. Čitajući Markovo evanđelje vidljivo je kako Isus čitavo vrijeme prelazi iz konflikta u konflikt s raznim pojedincima, skupinama i čitavim mnoštvom. Radi se o takvim konfliktima koji čovjeka potresaju i smućuju, ali s ciljem da ga izbave iz smrtno opasne uljuljanosti u vlastitu sigurnost i pozivaju da se upusti u odnos s Bogom koji čovjeka mijenja na dobro.

Specifičnost knjige sastoji se u smirenosti koja prožima čitatelja dok ju pozorno čita. To je Kljajićev stil koji čitatelja nenasilno „upliće“ u svoj svijet, mirno otvara pitanja i u sabranosti traži odgovore.

Knjigu Utjeha mesijanske nade članovi Kluba prijatelja portala bitno.net do kraja kolovoza mogu kupiti po 30 % nižoj cijeni7,70 € (58,01 kn) 11 € (82,88 kn) u knjižarama Kršćanske sadašnjosti, kao i u web knjižari www.ks.hr s pomoću promo koda koji će primiti putem posebnog newslettera.

Ako još niste član Kluba prijatelja portala Bitno.net, prijavnicu možete ispuniti ovdje te se informirati o nizu pogodnosti koje članstvo donosi.