KAKO ČITATI BIBLIJU I MOLITI UZ NJU

Biblijski kompas: jednostavan vodič za razumijevanje Svetog pisma

Osim što upućuje kako čitati Bibliju i služiti se njome, “Biblijski kompas” daje i jasne odgovore na pitanja je li Biblija doista Bogom nadahnuta knjiga; treba li Bibliju shvaćati doslovno; koja je razlika između katoličkih i protestantskih izdanja Biblije; što je to lectio divina i kako se koristi; što su apokrifni spisi i gnostička evanđelja itd.

U izdanju nakladne kuće Verbum objavljen je vodič za čitanje i razumijevanje Svetog pisma koji će današnjem čitatelju, neovisno o tome je li vjernik ili ne, pomoći u čitanju i razumijevanju jedne od temeljnih knjiga čovječanstva – Biblije.

U susretu s ovom ključnom knjigom kršćanske vjere i prvorazrednim kulturnim štivom poteškoću može predstavljati opsežnost i kompleksnost biblijskih spisa, kao i to što su oni tisućama godina daleko od svijeta u kojemu živimo. Upravo u tome može bitno pomoći “Biblijski kompas” autora Edwarda Srija, budući da je to knjiga koja je poput nezaobilaznog vodiča kroz Bibliju, pomažući boljem razumijevanju Svetog pisma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj jedinstveni i praktični priručnik sadrži sve potrebne podatke za djelotvorno i kvalitetno proučavanje Božje riječi, otkrivajući pet ključeva za ispravno tumačenje Svetog pisma. Osim što upućuje čitatelja kako čitati Bibliju i služiti se njome, “Biblijski kompas” daje i jasne odgovore na brojna pitanja koja se često postavljaju o Bibliji, kao što su pitanja otkuda Biblija i koji je njezin izvor; zašto je Biblija tako važna; je li Biblija doista Bogom nadahnuta knjiga i što to uopće znači; treba li Bibliju shvaćati doslovno; koja je razlika između katoličkih i protestantskih izdanja Biblije; kako arheologija, povijest i geografija mogu pridonijeti poznavanju Biblije; što su to Svitci s Mrtvoga mora; kako moliti uz Bibliju, što je to lectio divina i kako se koristi; što su apokrifni spisi i gnostička evanđelja, zašto su nam za razumijevanje Biblije uopće potrebni Predaja i crkveno Učiteljstvo itd. Zahvaljujući svom bogatom sadržaju i privlačnom načinu na koji je koncipiran, “Biblijski kompas” pogodan je za osobno proučavanje Biblije, kao i za zajednički rad u različitim skupinama.

Knjiga “Biblijski kompas” dostupna je u svim knjižarama Verbum kao i preko web knjižare Verbum.hr, a moguće je više o njoj saznati na linku ovdje.

Bitno.net

Objavljeno: 16. veljače 2017.

Možda vam se svidi