Cajka, trap, cajka, trap… – tako, otprilike, u posljednje vrijeme izgleda glazbeni YouTube trending u Hrvatskoj.

Već je stara vijest da popis najpopularnijih glazbenih videa u zemlji (kao, uostalom, i Billboardova ljestvica najslušanijih pjesama u Hrvatskoj) najčešće ne odgovara onome što možemo čuti na domaćim radiopostajama gdje uvelike dominiraju srednjostrujaški konfekcijski pop i zabavnjaci.

No postoji još jedan glazbeni žanr koji, iz potpuno drugih razloga od cajki i trapa, ne može ući na hrvatske radiopostaje, a po pogledima na YouTubeu ima milijunsku publiku u Hrvatskoj – to je duhovna glazba.

Kolika je njezina popularnost zapravo najbolje svjedoči da je Božja pobjeda, tj. slavljenička služba istoimene zajednice, već drugi dan u trendingu na YouTubeu s live verzijom pjesme “Put stvara”, uzetom iz nedavnog nastupa u prepunoj maloj dvorani Doma sportova.

Tako uz stihove Emira Đulovića, Jale Brata i nove trap nade Baksa, među trenutno najslušanijim stoje i riječi pjesama koje slave Boga.

Inače, radi se o prepjevu pjesme “Way Maker” koja je u hrvatskom prijevodu tima “Worship Vision Hrvatska” već stekla određenu popularnost u vrijeme Covid-19 pandemije, u zajedničkoj izvedbi najpopularnijih domaćih izvođača duhovne glazbe.

Novi video Božje pobjede donosi skraćenu verziju, snimljenu uživo tijekom Večeri slavljenja „GORE SRCA“, 28. siječnja 2023.

Poslušajte (i pogledajte) zašto je ovo trenutno jedan od “najvrućih” glazbenih videa na hrvatskom YouTubeu.