Kršćanski film “Breakthrough”, koji donosi istinitu životnu priču o majci koja je izmolila ozdravljenje sina, osvojio je nominaciju Oscara za najbolju originalnu pjesmu. Pjesmu “I’m Standing With You” napisala je Diane Warren, a izvodi je Chrissy Metz, donosi Faithwire. Nominacije za Oscara osvojila su još dva filma koja su inspirirana vjerom.

Izvršni producent filma “Breakthrough” Samuel Rodriguez izjavio je: “Iznimno smo ponosni zbog ove nominacije, koja sama po sebi predstavlja dostignuće, ali i svjedočanstvo pripovjedačke snage vjere. Naime, Hollywoodu je potrebno više priča o nadi, odnosno priča koje govore o najdubljim potrebama ljudskog srca. Zahvalni smo što je naš film dotaknuo srca brojnih filmaša i filmskih kritičara. Neka je slava Bogu.”

Druga dva filma koja su inspirirana vjerom su “Harriet” i “A Beautiful Day in the Neighborhood”. “Harriet” je osvojio nominacije za najbolju glavnu žensku ulogu (Cynthia Erivo) i najbolju originalnu pjesmu (“Stand Up”). Tom Hanks je nominiran za najbolju mušku sporednu ulogu u filmu “A Beautiful Day in the Neighborhood”, u kojem je odigrao ulogu omiljenog televizijskog voditelja za djecu.

Premda filmovi “Harrier” i “A Beautiful Day in the Neighborhood” nisu predstavljeni kao kršćanski filmovi, oni donose pozitivnu poruku, pa bi ih zbog toga trebalo pogledati. Inače, svečana dodjela Oscara će se održati 9. veljače.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net