Nedavno smo pisali kako na Veliki petak u kina dolazi hollywoodski film o svećeniku s Markom Wahlbergom i Melom Gibsonom u naslovnim ulogama. Danas je napokon objavljen njegov trailer i prvi dojmovi su više nego pozitivni.

Film “Father Stu” prati život osebujnog obraćenika koji se prije ređenja bavio boksom, glumom, radom u noćnom klubu i vođenjem muzeja. Njegovo puno ime je Stuart Long, a utjelovit će ga Wahlberg, dok redatelj Pasije i Grebena spašenih glumi njegovog oca.

Ako je suditi prema trominutnom traileru, očekuje nas topla humoristična priča o velikom obraćenju problematičnog čovjeka.

Život Stuarta Longa bio je vrlo buran prije nego je na svojem motociklu doživio tešku prometnu nesreću. Dok je bio u bolnici doživio je ono što je nazvao “vjerskim iskustvom”. Po povratku kući kazao je svojoj tadašnjoj djevojci da želi primiti sakramente, a na sam dan krštenja bio je uvjeren da će postati svećenik.

Još za vrijeme boravka u bogosloviji dijagnosticiran mu je tumor kao i teška upala mišića kojoj nema lijeka. Unatoč svojoj bolesti bio je neumoran u svećeničkoj službi.

Glavni glumac Mark Wahlberg istaknuo je kako je putovanje vlč. Stua “nadahnjujuće je za mnoge uključujući mene”.

“Rosey [redateljica Rosalind Ross] je učinila nevjerojatan posao prikazivanja biti onoga tko je on bio i kako je utjecao na ljude koje je susretao. Nadam se da ćemo ovim filmom održati njegov duh živim i nastaviti njegova dobra djela”, zaključila je hollywoodska zvijezda.