Dobra vijest stiže iz SAD-a. Najavljeno je kako će film o američkom svećeniku Stuartu Longu (o kojem smo već pisali) u kina stići 15. travnja 2022., odnosno na Veliki petak. Prava na distribuciju filma u cijelom svijetu stekao Sony Pictures.

Film “Father Stu” prati život osebujnog obraćenika koji se prije svećeničkog ređenja bavio boksom, glumom, radom u noćnom klubu i vođenjem muzeja. Velečasnog Stuarta igrat će Mark Wahlberg dok je uloga njegovog oca pripala Melu Gibsonu, piše ChurchPop.

Vlč. Bart Tolleson, svećenik biskupije Helena u kojoj je služio i Stuartu Long kazao je kako je film “utemeljen na istinitoj priči”.

“Zasigurno će biti ponešto umjetničke slobode u samoj priči, ali izazvat će zanimanje za njegov život, a to je samo po sebi dobra stvar. To je izvrsna priča”, kazao je Tolleson.

Na film se osvrnuo i glavni glumac Mark Wahlberg. “Putovanje vlč. Stua od problematičnog tipa do svećenika nadahnjujuće je za mnoge uključujući mene”, kazao je.

“Rosey [redateljica Rosalind Ross] je učinila nevjerojatan posao prikazivanja biti onoga tko je on bio i kako je utjecao na ljude koje je susretao. Nadam se da ćemo ovim filmom održati njegov duh živim i nastaviti njegova dobra djela”, rekao je Wahlberg.

Život Stuarta Longa bio je vrlo buran prije nego je na svojem motociklu doživio tešku prometnu nesreću. Dok je bio u bolnici doživio je ono što je nazvao “vjerskim iskustvom”. Po povratku kući kazao je svojoj tadašnjoj djevojci da želi primiti sakramente, a na sam dan krštenja bio je uvjeren da će postati svećenik.

Još za vrijeme boravka u bogosloviji dijagnosticiran mu je tumor kao i teška upala mišića kojoj nema lijeka. Unatoč svojoj bolesti bio je neumoran u svećeničkoj službi. “Taj križ njegove bolesti bio je najmoćniji način služenja ljudima”, rekao je vlč. Tolleson.