Fatima, film o ukazanjima u Fatimi, Hollywood

Nakon što su ove godine svjetska kina već pohodili filmovi ‘Risen’, o događajima nakon Kristova uskrsnuća i ‘Mladi Mesija’, o događajima iz Isusova života, uskoro bi sa snimanjem trebao početi i film o poznatim ukazanjima Djevice Marije u portugalskoj Fatimi, javlja magazin Variety.

Američki magazin piše kako su tri velike nezavisne filmske kuće stale iza projekta, uključujući i Fridu Torresblanco koja stoji iza vrlo uspješnog i Oscarom trostruko nagrađenog filma ‘Panov labirint’.

Film čiji je radni naslov jednostavno ‘Fatima’ režirat će Talijan Marco Pontecorvo, poznat po svom radu na popularnoj seriji ‘Igra prijestolja’, a snimat će se u Rimu.

Iduće godine Crkva će slaviti stotu godišnjicu od priznatih ukazanja Djevice Marije troje male djece u Portugalu, za vrijeme dok je Europom bjesnio Prvi svjetski rat.

Variety također javlja da izgleda kako Vatikan podupire snimanje filma. Otac Vitor Coutinho, zamjenik rektora fatimskog svetišta, u službenoj je izjavi naveo kako se radi  o “hvalevrijednoj inicijativi koja može postati snažan instrument u širenju fatimske poruke”.

Ovo nije prvi put da se radi film o čudesnim ukazanjima koja su zauvijek promijenila Crkvu. Godine 1952. jedan od najpoznatijih filmskih studija, Warner Bros, izdao je film ‘The Miracle of Our Lady of Fatima’ koji je bio i nominiran za nagradu Oscar u kategoriji glazbe.

MOLITVA GOSPI FATIMSKOJ 

Presveta Djevice Marijo, Kraljice najvjernija, Majko i odvjetnice naša, častimo te danas, pred tvojim blagoslovljenim likom da tvome prečistom Srcu povjerimo i predamo svoju Domovinu, svoj narod, svoju župu i naše mjesto, sve ljude u našim susretima i prostorima. Tvojim srcem molimo od milosrdnog srca našega Spasitelja Isusa Krista zaštitu, oproštenje i dar mira da živimo u sigurnosti, pravednosti i slobodi, da se odreknemo bezbožnosti i svjetovnih požuda te razumno, pravedno i pobožno živimo u sadašnjem svijetu za blaženu nadu vječnog otkupljenja. U ljubav i zagovor tvoga Srca, Kraljice, polažemo svako dijete, mladića, djevojku, oca obitelji i majku! Tebi predajemo svaku redovnicu, redovnika i svećenika. Budi majka mudrosti svim odgovornima za našu sadašnjost i budućnost. Izmoli nam brojna i sveta duhovna zvanja! Kraljice mira, moli za nas grešnike sada i na času smrti naše da uđemo u vječni mir, u radost Oca i Sina i Duha Svetoga! Amen. Zdravo, Marijo… 

Tino Krvavica, Variety | Bitno.net