STOGODIŠNJICA UKAZANJA

Hollywood radi veliki film o ukazanjima u Fatimi

Film čiji je radni naslov jednostavno ‘Fatima’ režirat će Talijan Marco Pontecorvo, poznat po svom radu na popularnoj seriji ‘Igra prijestolja’, a snimat će se u Rimu. Povod je stota obljetnica fatimskih ukazanja.

Fatima, film o ukazanjima u Fatimi, Hollywood

Nakon što su ove godine svjetska kina već pohodili filmovi ‘Risen’, o događajima nakon Kristova uskrsnuća i ‘Mladi Mesija’, o događajima iz Isusova života, uskoro bi sa snimanjem trebao početi i film o poznatim ukazanjima Djevice Marije u portugalskoj Fatimi, javlja magazin Variety.

Američki magazin piše kako su tri velike nezavisne filmske kuće stale iza projekta, uključujući i Fridu Torresblanco koja stoji iza vrlo uspješnog i Oscarom trostruko nagrađenog filma ‘Panov labirint’.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Film čiji je radni naslov jednostavno ‘Fatima’ režirat će Talijan Marco Pontecorvo, poznat po svom radu na popularnoj seriji ‘Igra prijestolja’, a snimat će se u Rimu.

Iduće godine Crkva će slaviti stotu godišnjicu od priznatih ukazanja Djevice Marije troje male djece u Portugalu, za vrijeme dok je Europom bjesnio Prvi svjetski rat.

Variety također javlja da izgleda kako Vatikan podupire snimanje filma. Otac Vitor Coutinho, zamjenik rektora fatimskog svetišta, u službenoj je izjavi naveo kako se radi  o “hvalevrijednoj inicijativi koja može postati snažan instrument u širenju fatimske poruke”.

Ovo nije prvi put da se radi film o čudesnim ukazanjima koja su zauvijek promijenila Crkvu. Godine 1952. jedan od najpoznatijih filmskih studija, Warner Bros, izdao je film ‘The Miracle of Our Lady of Fatima’ koji je bio i nominiran za nagradu Oscar u kategoriji glazbe.

MOLITVA GOSPI FATIMSKOJ 

Presveta Djevice Marijo, Kraljice najvjernija, Majko i odvjetnice naša, častimo te danas, pred tvojim blagoslovljenim likom da tvome prečistom Srcu povjerimo i predamo svoju Domovinu, svoj narod, svoju župu i naše mjesto, sve ljude u našim susretima i prostorima. Tvojim srcem molimo od milosrdnog srca našega Spasitelja Isusa Krista zaštitu, oproštenje i dar mira da živimo u sigurnosti, pravednosti i slobodi, da se odreknemo bezbožnosti i svjetovnih požuda te razumno, pravedno i pobožno živimo u sadašnjem svijetu za blaženu nadu vječnog otkupljenja. U ljubav i zagovor tvoga Srca, Kraljice, polažemo svako dijete, mladića, djevojku, oca obitelji i majku! Tebi predajemo svaku redovnicu, redovnika i svećenika. Budi majka mudrosti svim odgovornima za našu sadašnjost i budućnost. Izmoli nam brojna i sveta duhovna zvanja! Kraljice mira, moli za nas grešnike sada i na času smrti naše da uđemo u vječni mir, u radost Oca i Sina i Duha Svetoga! Amen. Zdravo, Marijo… 

Tino Krvavica, Variety | Bitno.net

Objavljeno: 10. svibnja 2016.

Možda vam se svidi