Papa Franjo uputio je brzojav sućuti nadbiskupu Santiaga de Compostele Julianu Barriju povodom željezničke nesreće u kojoj je 24. srpnja 78 ljudi izgubilo život a više od 140 ih je ozlijeđeno.

“Duboko ožalošćen teškom željezničkom nesrećom koja se dogodila u blizini Santiaga de Compostele, koja je odnijela brojne žrtve i u kojoj je mnogo stradalih, uzdižem žarku molitvu Bogu za sve poginule i ozlijeđene u tom tragičnom događaju. S dubokom boli u srcu molim Vas, Preuzvišeni, da prenesete moju duhovnu blizinu, ljubav i iskrenu solidarnost stradalima u toj tragediji i njihovim obiteljima. Jamčim svoju molitvu za vječni pokoj duša poginulih kao i za stradale u njihovoj boli i patnji, u nadi u njihov brzi i potpuni oporavak. Na dan u kojem je Crkva povjerena zagovoru sv. Jakova, nebeskog zaštitnika Španjolske i svjedoka Uskrsloga Krista, želim izraziti svoju potporu svim sinovima te plemenite zemlje i od srca im udijeliti svoj apostolski blagoslov”, ističe Papa u brzojavu koji prenosi Vatican Information Service (VIS).

Najteža željeznička nesreća Španjolske dogodila se kada je brzi vlak Alvia izletio iz tračnica tri kilometra prije ulaska u željezničku postaju u španjolskom gradu Santiago de Compostela, poznatom kršćanskom hodočasničkom središtu. Čak 74 osobe poginule su na mjestu nesreće, a četiri su umrle u bolnici. Vlasti strahuju da će broj žrtava rasti jer je mnogo onih s teškim ozljedama. (ika/bitno.net)