Poznati hrvatski dizajner Ivica Skoko za kamere Nove TV posvjedočio je kako se nedavno obratio. „U mojim molitvama navečer vuklo me da to ne bude psihijatar nego svećenik, da to bude netko srcu blizak, netko kome se mogu ispričati na jedan svoj duhovni način, a da to nije medicinskog karaktera, tipa otići psihijatru. Čak sam to i otišao i napravio jer je danas normalno otići, jako puno ljudi to i prakticira, ali tu se nisam vidio“, rekao je.

Od majčine prijateljice saznao je za fra Stjepana Brčinu, vrlo popularnog i aktivnog franjevca konventualca na zagrebačkom Svetom Duhu, te se odvažio kontaktirati ga. Franjevac se javio na telefon i dizajneru rekao da “ima vremena za razgovor jer vozi iz Međugorja prema Zagrebu”.

U idućih sat i pol Ivica Skoko mu je pričao o svojim borbama. „U jednom trenutku fratar me je pitao jesam li spreman da se pomoli za mene dok je u autu. I ja onako, znači on se molio jedno desetak, petnaest minuta, ne mogu sad to procijeniti… Ja sam isplakao žuč iz sebe. Taj trenutak meni je promijenio život… U biti ne život, da ne ispadne sad da idem u fanatike jer će biti hejtera, bit će raznih, ali neka dođu u četvrtak pa da se pomolimo svi zajedno da se uvjerimo u suprotno“, izjavio je pred kamerama.

Ivica je uskoro počeo dolaziti na duhovno-duhovite večeri četvrtkom te postao član kreativnog tima evangelizacijske zajednice Sveti Duh. „Pronašao sam mir jer svakom čovjeku treba i mislim da svaki čovjek treba naći ovo što sam ja pronašao i stvarno, evo, čista srca vas sve pozivam. Dođite bar jedan četvrtak da vidite, nećete se pokajati“, poručio je.

Inače, Ivica Skoko počeo je dizajnirati devedesetih. Prvu reviju imao je s 18 godina u zagrebačkom klubu Lapidarij. Četiri godine je bio dizajner za Noir i nakon toga se osamostalio. Dizajnirao je za brojne slavne osobe, političarke, pjevačice i glumice, a posebno se istaknuo svojim večernjim haljinama. Poznato je da je dizajnirao i haljinu koja je predstavljala Hrvatsku na izboru za Miss svijeta.