Kada je njezina rođakinja vidjela kako liječnici ne znaju što učiniti, savjetovala joj je da moli Padra Pija za pomoć. Iako ga nije poznavala i njezina su se djeca protivila tome, poslušala je savjet i počela revno moliti. Nekoliko dana kasnije nasred njezine sobe pojavio se fratar, nasmiješio se i udijelio joj blagoslov. Bolesna Concetta nije se uplašila, već upravo suprotno – osjetila je duboki mir. Pomislila je kako je dolazak nepoznatog fratra znak kako će se njezina djeca obratiti.

Fratar je rekao: “U nedjelju ujutro bit ćeš zdrava”, a potom nestao ostavljajući za sobom neobično intenzivan miris koji je osjetio i njezin suprug.

U nedjelju ujutro gospođa Bellarmini probudila se potpuno zdrava, bolovi su nestali, a koža je poprimila prirodnu boju. Odmah se u njoj rodila želja što prije otići u San Giovanni Rotondo upoznati Padra Pija i zahvaliti mu pa je zajedno s bratom krenula na put. Po dolasku u samostan upravo su htjeli upitati nekog od okupljenih gdje je Padre Pio, kada se svetac pojavio probijajući se kroz mnoštvo.

Concetta je, gledajući u njega, prepoznala fratra koji ju je posjetio u kući i uzviknula: “To je on, to je upravo on!”

(P. Cataneo: “Padre Pio”/A. Del Fante: “PER LA STORIA. Padre Pio di Pietrelcina – Il primo sacerdote stigmatizzato”)

Padrepio.hr | Bitno.net