Jedan od vodećih američkih katoličkih portala, Catholic News Agency, ovih je dana objavio zanimljiv razgovor s ocem Johnom Paulom Zellerom koji je zadnjih nekoliko godina svjedočio brojnim čudima po zagovoru svetog Padre Pija.

Otac Zeller, koji pripada Franjevcima misionarima Riječi Vječne, redu koji je osnovala Majka Angelica, prije nekoliko je godina došao u posjed vrijednih relikvija svetog Padre Pija, poznatog talijanskog kapucinskog svećenika, mistika i stigmatika.

Premda nikada nije gajio posebnu pobožnost prema ovom svecu, o. Zeller zadnjih je godina svjedočio brojnim čudesnim događajima koja su se događala upravo po božanskoj snazi prisutnoj u zavojima natopljenima krvlju ovog talijanskog sveca. Zavoje je nekada koristio sam Padre Pio, prekrivajući njima stigme, a američki svećenik dobio ih je na dar od jednog od upravitelja svetišta u San Giovanni Rotondu, mjestu gdje je sveti Pio godinama služio.

“Sveti Padre Pio je prilično moćan zagovornik… neki svećenik mi je jednom prilikom rekao kako se vjerojatno radi o jednom od najaktivnijih svetaca u Crkvi”, izjavio je o. Zeller za CNA, nadodavši kako je tome i sam često puta svjedočio.

“Molio sam za ljude i postoje slučajevi u kojima su se dogodila, rekao bih, neka ozdravljenja”, rekao je, pritom dodavši kako su mu ljudi znali dolaziti mjesecima, pa i godinu dana nakon što bi molio za njih, posvjedočivši iskustvo ozdravljenja.

Jedno od najsvježijih iskustava dogodilo se prije samo nekoliko mjeseci kada je prilikom službe ozdravljenja na blagdan Gospe od Guadalupe molio za vjernike zajedno s dvojicom svećenika. Prilikom molitve pomogli su se spomenutim relikvijama svetog Padre Pija.

Za vrijeme službe prišla je jedna žena koja je bolovala od išijasa. Stala je točno pred oca Zellera koji je potom molio za nju. Nakon službe ponovno mu je pristupila rekavši kako je, kad se vratila u klupu gdje je sjedio njezin muž, shvatila kako je izliječena.

Otac Zeller istaknuo je kako je njeno ozdravljenje bilo trenutno i potpuno premda je išijas “vrlo ozbiljan problem leđa koji ne prestaje tek tako i vrlo je bolan”.

Svećenik se u razgovoru također prisjetio susreta s 12-godišnjom kćeri svojih prijatelja koja je imala infekciju uha. Pitao je djevojku može li se pomoliti nad njom. Djevojčica je pristala, a o. Zeller je prislonio relikviju na njezino uho i počeo moliti. Kako tvrdi u razgovoru, prilikom molitve djevojka je “pala na pod”.

“Trebao sam ju uloviti, ali nisam znao što se događa. Bojao sam se da joj se nešto dogodilo jer je jednostavno iskliznula iz mojih ruku i pala na pod.” Međutim njezina majka bila je mirna, ustvrdivši kako djevojčica samo “počiva u Duhu”.

Otac Zeller tvrdi kako je “infekcija uha jednostavno nestala”, nikada se više ne vrativši.

Kao treći slučaj naveo je ženu koja je 40 godina bolovala od problema sa srcem, dodavši kako je također ozdravila nakon što se nad njom molilo uz pomoć relikvija.

“To je jedna duža priča, ali činjenica je kako je sada potpuno slobodna od toga”, poručio je američki svećenik. Pritom je također istaknuo kako ne liječi on, već je ključ “zagovor svetog Padre Pija”.

Kako je sam istaknuo, do prije nekoliko godina nije gajio veliku pobožnost prema talijanskom svecu, ali sada osjeća snažnu povezanost s njim.

“Jedan od mojih profesora na bogosloviji znao je reći kako ne biramo mi svece, nego sveci biraju nas… Mislim da ima istine u tome”, zaključio je otac Zeller.

Tino Krvavica, CNA | Bitno.net