Iako sam imao svete sakramente, nisam bio u vjeri i nisam išao u crkvu. Zlo me pronašlo na treninzima karatea. Prijatelj mi je ponudio da kroz asane dopunim svoju tehniku. U neiskustvu i neznanju odmah sam prihvatio sustav “joga u svakodnevnom životu”. Naravno, zlo je prikriveno i teško ga je razotkriti u jogi pa toneš polako, ali sigurno. S asanama započela je pratjahara, a vrlo brzo i meditacija. Zatim je slijedilo moje brzo potonuće, kada sam u Mađarskoj bio iniciran od Paramahansi Swami Maheshvaranande i pri tome dobio mantru.

Slijedio je brzi napredak pa sam nakon nekoliko godina položio za zvanje međunarodnog instruktora joge. Pored redovnih odlazaka do Swamija, imao sam u Karlovcu i svoju grupu vježbača koje sam vodio. Neki od mojih prijatelja su me upozoravali i govorili mi o tom zlu, ali ja nisam čuo, jer sotona ti zatvori uši i opčini sva čula. Osobu koja duboko uđe u to zlo ne možeš uvjeriti i nagovoriti da se riješi te ovisnosti. Možeš se samo moliti za nju da joj Gospodin otvori oči. Joga je kao zatvor bez zidova, kao živo blato u koje polako toneš, a da često toga nisi ni svjestan.

Nakon 20 godina, jedne noći usnuo sam čudan san, koji je bio jako stvaran. Našao sam se u crkvi pred oltarom. Želio sam pobjeći, ali nisam mogao. San se ponavljao tri noći zaredom, a ja sam se svaki put budio u znoju i muci. Nakog toga prijatelj me cijelo popodne nagovarao da s njim pođem u Tabor, kod fra Zvjezdana. Pristao sam samo zato što je on bio jako uporan.

U Taboru fra Zvjezdan pronosi Presveto kroz dvoranu. Svi su na koljenima, osim mene. Pater prolazi neposredno pored mene, a ja u radoznalosti rukom dotičem pokaznicu. U tom trenutku Gospodin me silovito baca na koljena. Imao sam osjećaj kao da me udarila struja jako visokog napona.

Od tada koračam prema Kristu i danas sam trajno zavjetovani franjevac trećoredac. Sada mi dolaze ljudi koji razmišljaju o putu joge, a ja im dajem svjedočanstvo i govorim o velikom zlu joge, koristeći svoje 20-godišnje iskustvo.

dipl. kriminalist, Davorin Ivanković, glavni policijski inspektor, odjel za gospodarski kriminal, Karlovac

Gornji tekst je izvadak iz knjige “Novi religiozni pokreti, sekte i kultovi”Dopuštenje izdavača za prenošenje teksta iz knjige je ekskluzivno i vrijedi isključivo za portal www.bitno.net.