Savjetovanje tijekom sna

Probo Vaccarini posvjedočio je: “Nije prošlo dugo vremena otkako sam posjetio San Giovanni Rotondo i ispovjedio se kod Padra Pija, no nekoliko dana po povratku kući pojavio se veliki problem i trebao sam njegov savjet. Obratio sam mu se jedne noći prije spavanja: ‘Slušajte, Padre, moramo razgovarati. Treba mi Vaš savjet, ali ne mogu doći u San Giovanni Rotondo. Pomozite mi!’

Te sam noći sanjao kako me Padre Pio ispovjedio i rekao mi: ‘Što se tiče tog problema, učini to i to…”, dajući mi podrobne upute. Probudio sam se i izmolio što mi je u snu dao za pokoru. Sljedećeg sam dana učinio točno što mi je Padre Pio rekao i problem je bio riješen, sve je ispalo odlično.”


Radiš mi iza leđa!

Odmah nakon Drugog svjetskog rata iz Bologne sam organizirao autobus s trideset mjesta za posjet San Giovanniju Rotondu. Nekoliko dana prije polaska, šesnaest ljudi otkazalo je putovanje. Svejedno sam potpisao ugovor s prijevoznikom vjerujući u Providnost, no bio sam zabrinut: “A što ako ne nađem toliko ljudi? Kako ću platiti autobus?”

Nitko se nije javljao i tjeskoba se povećala. Ne znajući što više učiniti, uzeo sam fotografiju Padra Pija koja je visjela u središtu blagovaonice moje kuće i okrenuo je naopako, licem prema zidu. “Kad se pojavi drugih šesnaest ljudi, vratit ću te na mjesto!” viknuo sam na njega, a supruga je zaprepaštena potrčala okrenuti fotografiju. “Meni je uvijek tako okrenuta”, kazao sam. Sutradan, uoči polaska, dobio sam telegram iz grada nedaleko od Bologne: “Imate li mjesta za šesnaest ljudi?”

Kad smo stigli u San Giovanni Rotondo, otišli smo pozdraviti Padra Pija. Čim sam ga zagrlio, rekao mi je smiješeći se: “Čovječe, radiš mi iza leđa!”

Gornji tekst preuzet je s dopuštenjem s web-stranice Padrepio.hr.