Sveta Faustina je na Cvjetnicu imala viđenja. Bila je prisutna njegovu ulasku u grad muke, grad raspeća, smrti i uskrsnuća Isusa Krista. Viđenja je opisala u svom Dnevniku:

Svaki HOSANA probadao je moje srce

Cvjetnica. Ove nedjelje doživjela sam na poseban način osjećaje Preslatkog Srca Isusova. Moj duh bio je tamo gdje se Isus nalazi. Vidjela sam Isusa kako sjedi na magarčiću i učenike i velike gomile što su išle s Isusom, radosne i s granama u rukama. Jedni su ih bacali pod noge kuda je Isus prolazio, drugi su ih držali visoko poskakujući pred Gospodinom, ne znajući od radosti što da učine. Vidjeh jednu drugu gomilu što ide Isusu u susret, s točno istim radosnim licima i s granama u rukama. Bez prestanka klicahu. I mala djeca su tu bila. Ali Isus je bio vrlo ozbiljan. Gospodin mi je dao spoznati kako je On mnogo trpio u to vrijeme. U tom trenutku nisam više ništa vidjela osim Isusa, čije je srce bilo presićeno nezahvalnošću.

21. 3. 1937. Cvjetnica. Za vrijeme svete mise uronila je moja duša u gorčinu i muku Isusovu. Isus mi je dao upoznati koliko je On trpio za vrijeme ovog svečanog ulaska. “Hosana” odzvanjalo je u Isusovu srcu kao “Raspni ga”. Isus mi je to dao na poseban način osjetiti.

10. 4. 1938. Cvjetnica. Bila sam na svetoj misi, ali bijah suviše slaba da bih išla po palme. Osjećala sam se bez imalo snage jedva izdržavši svetu misu. Za vrijeme svete mise Isus mi je dao upoznati bol Njegove duše. Posve jasno sam osjećala kako bolno odjekuju hosana-himni u Njegovom Preslatkom Srcu. Moja duša je također ispunjena morem gorčine i svaki hosana je probadao moje srce. Moja duša je privučena Isusu. Čula sam Njegov glas:

– “Moja kćeri, tvoj suosjećaj donosi Mi ublaženje. Razmatrajući Moju muku tvoja duša dobiva posebnu ljepotu.”

FB stranica Dnevnik svete Faustine Kowalske | Bitno.net