Ps 61,9: „Ovako ću pjevat’ svagda tvom imenu, dan za danom vršit’ zavjete svoje.“

Kako da napredujem u milosti i svetosti kad sam zapeo u strci svakodnevnoga života koji nosi tolike zahtjeve i zamorne zadaće?

Ohrabrenje Padra Pija: „Živite mimo, slijedite put na koji vas je Gospodin postavio, i to na način svetosti… Poput pčele koja pažljivo pravi med od prakticiranja pobožnosti, pravite i vosak od obveza u kućanstvu jer ovo prvo nosi sa sobom milinu dragu Kristu… a drugo se nadovezuje dajući mu slavu jer služi za izradu svijeća koje gore na izgradnju naših bližnjih.“

„Ne zaboravite da se um može uzdići k Bogu i dok tijelo obavlja materijalne zadaće. Stoga se ne uznemirujte ako niste u mogućnosti izvršiti uobičajene duhovne vježbe zbog količine posla koji morate obaviti. Trudite se da, bez iscrpljivanja, napravite najviše što možete i Isus, koji vidi dubine vašega i srca, bit će zadovoljan vama.“

„Nismo svi pozvani u isto stanje i ne djeluje Duh Sveti na isti način u svim dušama. On puše kako i gdje želi.“

Gospodine, pomozi mi da budem zahvalan za svoje životno stanje i da te štujem, ljubim i slavim obavljanjem svojih dnevnih zadataka. Amen.

Gornji tekst je izvadak iz knjige “Padre Pio: Riječi nade – 150 meditacija utjehe i ohrabrenja ”. Dopuštenje izdavača za prenošenje teksta iz knjige je ekskluzivno i vrijedi isključivo za portal bitno.net. Više o knjizi možete saznati na linku ovdje.