Pripovijeda se kako je neka baka Mara bila dobra i pobožna žena. Žarko je željela u svojem domu ugostiti Isusa. Jedne ga noći usne. Isus joj obeća sljedeći dan doći u posjet.

Baka je rano ustala i uredila kuću. Oko podne oglasilo se zvonce. Baka brzo otvori vrata i ugleda susjedu Anu. Bila je tužna i uplakana. Zamoli baku za razgovor. Ona joj reče: “Danas nemam vremena, čekam važnoga gosta.” Poslijepodne opet netko pozvoni na vratima. Bio je to neki siromah. Pružio je ruku i zamolio kruha. Baka mu reče: “Ne mogu ti dati kruha jer onda neće biti dovoljno za moga gosta.” No gost još nije dolazio. Predvečer se oglasi zvonce i treći put. Konačno, pomisli baka i pohiti prema vratima. Pred njoj je stajala prestrašena djevojčica. Zamoli baku da kod nje prespava jer se boji vratiti svojoj kući. Otac se napio i bio je nasilan prema majci. Baka i nju odbije zbog očekivanoga gosta. A noć je već odmicala i gost nije dolazio.

Umorna, baka zaspi u svojem naslonjaču. I ponovno usne Isusa koji joj reče: “Bako, gdje si bila danas cijeli dan? Triput sam dolazio pred tvoja vrata i zvonio, a tebe nije bilo kod kuće.”