“Na Wojtylu su išli metkom, a na Franju idu lažima.
Što je ubojitije?

Prema infantilnim reakcijama i nasjedanjima brojnih katolika na kontinuirano difamiranje, izvrtanje navodno izrečenih izjava, vađenje iz konteksta, stvaranje atmosfere stalne strepnje ‘Što će sad novoga krivo ili heretično izgovoriti, napraviti… zaključujem da je laž puno ubojitija od metka.

Jadno je ovo ruganje, uvrede, nepovjerenje koje se sije prema papi Franji, kojeg je sam Isus izabrao da vodi Crkvu.
Uopće nemam niti trunku namjere ‘debatirati’ s onima koji će svo to blato, smrad, laži i konstrukcije pokušavati uvezati u prekrasan celofan tobožnje brige za Crkvu, strepnju oko smjera kojim Crkva ide, njihov osjećaj pozvanosti da glume forenzičare papinih izjava, misli i poteza.

Danas, možda više nego ikada, blago onima koji izabiru put jednostavnosti.
Biti jednostavan u prihvaćanju onoga što Crkva odlučuje, planira, provodi. Biti jednostavan u slušanju. Htjeti čuti. Ne slušanju koje je ”slušanje u zasjedi”, slušanje koje nema niti trunke otvorenosti za poruku koju odašilje Gospodin po svojim namjesnicima na zemlji.

Takvog sam se slušanja nagledao i previše. Žalosno je koliko ‘teologa’ odjednom među ‘vjernicima’.
Slušanje je to koje je zapravo stav duboke oholosti u kojoj papa stoji pred ispitnom komisijom za svaku navodno izgovorenu riječ, a ne stav učenika pred učiteljem, pred nekime tko ti baš danas, baš u ovo vrijeme može i treba donijeti riječ istine.

Osjećaš se gotovim, dovršenim? Osjećaš se da si doktorirao vjeru? Daleko je to i od vjere i od stava UČENIKA. A Isus nas zove učenicima i poziva da budemo u tom stavu učenika. Kako bi ove trebao nazvati? Učiteljima?

Tako je danas postalo moderno glumatati svojevrsne vjerničke ”gurmane”, izbirljivce, pomodare, nomade koji tragaju uokolo za svećenicima ‘koji misle kao ja’. Ili koji kritiziraju kao ja. Koji o navodno papinim izjavama čitaju s opskurnih portala na kojima je valjda jedina istina datum u zaglavlju.

Sotona sije nepovjerenje. Baš kao i Edenskom vrtu. I dobro zna da je laž snažnije oružje od metka. Osobito za naraštaj ovisan o gutanju laži s različitih portala i plaženju po društvenim mrežama.

Volim Papu Franju. Hvala Ti Bože za dar Svetog Oca. Hvala Ti za Crkvu. Hvala Ti za naše biskupe. Hvala Ti za župnike, sve svećenike, redovnice i redovnike!”

Na Woytilu su išli metkom, a na Franju idu lažima.

Što je ubojitije?

Prema infantilnim reakcijama i nasjedanjima…

Objavljuje Krešimir MiletićPetak, 23. listopada 2020.