INTERVJU ZA NAROD.HR

Zlatko Dalić: ‘Vjera na osobnoj razini je svakom igraču dala snage i pomogla im’

“Čovjek mora imati vjeru, bez nje ne bi bilo ni ovoga uspjeha. Svaki čovjek ima tu vjeru na svojoj osobnoj razini, to im je sigurno dalo snage kad je trebalo i pomoglo im”

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Hrvatski nogometni izbornik, Zlatko Dalić, u razgovoru za portal Narod.hr komentirao je veličanstvene trenutke koji su uslijedili nakon osvajanja srebra na svjetskom prvenstvu te brojne nezaboravne dočeke, od Zagreba, Splita, Zadra, Imotskog, do Livna i Kraljeve Sutjeske.

„Samo u zajedništvu možemo napraviti dobre stvari. Kao pojedinci i grupice ne možemo ništa učiniti, nema napretka, ali zajedno možemo pokazati snagu, hrabrost i to je ono što se pokazalo na SP-u i nakon njega. Vidjelo se kako se Hrvatska ujedinila, nije bilo podjela, sve je odrađeno bez incidenata i to je to zajedništvo, ljubav i suradnja koju pokazujemo.“

Na pitanje o svojoj vjeri, izbornik je ponovio kako sve što je postigao u životu zahvaljuje dragom Bogu i svojoj obitelji. „Čovjek mora imati vjeru, bez nje ne bi bilo ni ovoga uspjeha.“ Dodao je kako je vjera utjecala na igrače u Rusiji. ”Svaki čovjek ima tu vjeru na svojoj osobnoj razini, to im je sigurno dalo snage kad je trebalo i pomoglo im.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik je istaknuo podršku svoje obitelji od mladih dana. „Obitelj je odlučila da će u prvom planu biti moj uspjeh s reprezentacijom. Pomalo nam čak i smeta tolika medijska pozornost, nisam ja takav čovjek, ali shvaćam znatiželju.”

Na samom kraju razgovora istaknuo je kako će uskoro donijeti odluku o svojem ostanku na mjestu izbornika. ”Ja sam čovjek iz naroda, nemam nikakve prohtjeve i narod je moja snaga. Kad vidim toliku ljubav i emocije kod naroda nemam pravo prevariti ili izigrati narod. Toliko emocija se ne može dobiti lako od naroda. Zasad sam na odmoru po tom pitanju, odluku ću donijeti uskoro.“

Bitno.net

 


Dragi čitatelji, ovisimo o vama i računamo na vas i vašu pomoć! Podržite naše djelovanje članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

Objavljeno: 27. srpnja 2018.

Možda vam se svidi