Hrvatski nogometni izbornik, Zlatko Dalić, u razgovoru za portal Narod.hr komentirao je veličanstvene trenutke koji su uslijedili nakon osvajanja srebra na svjetskom prvenstvu te brojne nezaboravne dočeke, od Zagreba, Splita, Zadra, Imotskog, do Livna i Kraljeve Sutjeske.

„Samo u zajedništvu možemo napraviti dobre stvari. Kao pojedinci i grupice ne možemo ništa učiniti, nema napretka, ali zajedno možemo pokazati snagu, hrabrost i to je ono što se pokazalo na SP-u i nakon njega. Vidjelo se kako se Hrvatska ujedinila, nije bilo podjela, sve je odrađeno bez incidenata i to je to zajedništvo, ljubav i suradnja koju pokazujemo.“

Na pitanje o svojoj vjeri, izbornik je ponovio kako sve što je postigao u životu zahvaljuje dragom Bogu i svojoj obitelji. „Čovjek mora imati vjeru, bez nje ne bi bilo ni ovoga uspjeha.“ Dodao je kako je vjera utjecala na igrače u Rusiji. ”Svaki čovjek ima tu vjeru na svojoj osobnoj razini, to im je sigurno dalo snage kad je trebalo i pomoglo im.”

Izbornik je istaknuo podršku svoje obitelji od mladih dana. „Obitelj je odlučila da će u prvom planu biti moj uspjeh s reprezentacijom. Pomalo nam čak i smeta tolika medijska pozornost, nisam ja takav čovjek, ali shvaćam znatiželju.”

Na samom kraju razgovora istaknuo je kako će uskoro donijeti odluku o svojem ostanku na mjestu izbornika. ”Ja sam čovjek iz naroda, nemam nikakve prohtjeve i narod je moja snaga. Kad vidim toliku ljubav i emocije kod naroda nemam pravo prevariti ili izigrati narod. Toliko emocija se ne može dobiti lako od naroda. Zasad sam na odmoru po tom pitanju, odluku ću donijeti uskoro.“

Bitno.net