Škola je dobila ime po svetom Petru apostolu, prvom papi za kojega se uobičajeno govori da je bio neuk. No, ako malo zavirimo u njegove dvije poslanice onda možemo upoznati Petra kao izvrsnog teologa i pastoralca. Kako je došao do toga? Učio je, i mnogo toga naučio, od onih koji su učeniji od njega, poput sv. Pavla, ali ponajviše od samoga Gospodina i Duha Svetoga.

U Školi Petrus se uči od iskusnijih, od onih koji su prošli određeni put i naučili kako služiti Bogu na specifično karizmatski način. U tom smislu Petar je uzor, Petar koji je rekao: ”Braćo, učvrstimo svoj poziv i izbor!” (2 Pet 1,10). To želimo ovom edukacijom – učvrstiti svoj poziv i izbor, novim znanjima i iskustvima. Svaki vjernik ima poziv, nažalost malo je onih koji se odazivaju.

Polaznici trebaju ispuniti nekoliko uvjeta. Potrebno je osobno iskustvo susreta sa živim Bogom, vjerski i životni ekvilibrij te aktivno članstvo u nekoj karizmatskoj, molitvenoj ili župskoj zajednici. Sa svakim će se prijavljenim kandidatom obaviti inicijalni razgovor te će mu u roku od najviše dva dana biti odgovoreno je li zadovoljio uvjete za upis.

Škola počinje 20. veljače. Predavanja će se održavati subotama u dvorani Milosrdnog Isusa, Pokreta krunice (Siget/Zagreb) u trajanju od 9,30 do 14,30. Škola obuhvaća 10 kolegija, tri opća: Povijest Crkve, Uvod u Sveto pismo i Katekizam, te stručni: Karizmatska duhovnost, Kršćansko savjetovanje, Psihopatologija, Služba ozdravljanja, Služba nutarnjeg iscjeljenja i oslobođenja i Evangelizacija. Predavači su profesori, teolozi, vjeroučitelji, svećenici, jedna redovnica, laici… svi redom izvrsni predavači i pastoralni djelatnici. Po završetku predavanja slijedi mjesec dana individualnog rada nakon čega se pristupa završnom ispitu koji uključuje pismenu provjeru znanja i esej po izboru. Svi polaznici koji s uspjehom polože završni ispit dobivaju internu diplomu ‘pastoralnog djelatnika’.

Poruka potencijalnim polaznicima škole Petrus:

Ako želite biti još djelotvorniji u radu za Gospodina i Njegovu Crkvu, upišite Školu Petrus. Tri mjeseca koliko traje škola zaista mogu predstavljati prekretnicu za vaše razumijevanje Crkve, karizmi i vašeg osobnog poslanja. Vjerujemo da će biti nezaboravno, prvi put baš u Godini milosrđa!

Svakako nam se pridružite!

Informacije o participaciji i prijave – do 17. veljače na broj 098 9558 351.

Snaga za život | Bitno.net