Papa Benedikt XVI.

Više je od dva i pol milijuna osoba (2.553.800) sudjelovalo na raznim susretima s papom Benediktom XVI.; odnosno na općim (400.000) i posebnim (101.800) audijencijama, liturgijskim slavljima (846.000), te na molitvi Anđeo Gospodnji ili Kraljice neba (1.206.000), stoji u današnjem priopćenju Prefekture Papinskog doma.

Priopćenje podsjeća da je riječ o približnim podatcima, koji se utvrđuju na temelju zahtjeva pristiglih Prefekturi za sudjelovanje na slavljima i na broju ulaznica koje je izdala Prefektura, također i na procjeni broja osoba prisutnih tijekom podnevne molitve i liturgijskih slavlja na Trgu svetoga Petra.

Najveći broj vjernika zabilježen je na svečanom proglašenju blaženim pape Ivana Pavla II. Prema objavljenim podacima ove je godine porastao broj u odnosu na posljednje tri godine. Objavljeni se podaci odnose, istaknuto je u priopćenju, na susrete u Vatikanu i Castel Gandolfu a ne na druge susrete vjernika s Papom tijekom apostolskih putovanja po Italiji i inozemstvu. (rv/bitno.net)