Više od dva i pol milijuna osoba se susrelo sa Svetim Ocem

Papa Benedikt XVI.

Više je od dva i pol milijuna osoba (2.553.800) sudjelovalo na raznim susretima s papom Benediktom XVI.; odnosno na općim (400.000) i posebnim (101.800) audijencijama, liturgijskim slavljima (846.000), te na molitvi Anđeo Gospodnji ili Kraljice neba (1.206.000), stoji u današnjem priopćenju Prefekture Papinskog doma.

Priopćenje podsjeća da je riječ o približnim podatcima, koji se utvrđuju na temelju zahtjeva pristiglih Prefekturi za sudjelovanje na slavljima i na broju ulaznica koje je izdala Prefektura, također i na procjeni broja osoba prisutnih tijekom podnevne molitve i liturgijskih slavlja na Trgu svetoga Petra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveći broj vjernika zabilježen je na svečanom proglašenju blaženim pape Ivana Pavla II. Prema objavljenim podacima ove je godine porastao broj u odnosu na posljednje tri godine. Objavljeni se podaci odnose, istaknuto je u priopćenju, na susrete u Vatikanu i Castel Gandolfu a ne na druge susrete vjernika s Papom tijekom apostolskih putovanja po Italiji i inozemstvu. (rv/bitno.net)


Dragi čitatelji, ovisimo o vama i računamo na vas i vašu pomoć! Podržite naše djelovanje članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

 

Objavljeno: 31. prosinca 2011.

Možda vam se svidi