Ravnatelj Tiskovog ureda Svete Stolice Matteo Bruni danas je reagirao na upite novinara o poruci o ređenju oženjenih muškaraca papa u miru Benedikt XVI. iznio u knjizi koju je napisao kardinal Robert Sarah.

“Stajalište pape Franje je dobro poznato. On je tijekom razgovora s novinarima po povratku iz Paname u siječnju 2019. izjavio kako razmišlja o rečenici svetog Pavla VI.: ll‘Radije ću umrijeti nego promijeniti zakon o celibatu'”, rekao je Bruni.

U tom razgovoru je papa Franjo dodao kako smatra da je celibat dar za Crkvu te istaknuo: “Ne slažem se da celibat može biti izbor. To može biti opcija samo na jako zabačenim mjestima, na otocima u Tihom oceanu, kada postoji pastoralna potreba.”

Inače, knjiga “Iz dubine naših srca” trebala bi biti objavljena 15. siječnja u Francuskoj, a ekskluzivne izvatke, koji su pobudili veliko zanimanje, objavio je francuski dnevnik Le Figaro.

Osnivač i urednik izdavačke kuće Ignatius Press je najavio kako knjiga “ne govori samo o svećeničkom celibatu” nego i “o dugogodišnjoj krizi kroz koju svećenstvo prolazi te o naravi Crkve i kršćanskog nasljedovanja”.

Više o knjizi možete pročitati OVDJE, a više o temi celibata u Katoličkoj Crkvi možete pronaći OVDJE.

Bitno.net