„Naviještanje Evanđelja danas, između misije ad gentes i nove evangelizacije“, naslov je izabran za Dan posvećen razmišljanju i molitvi, koji je papa Benedikt XVI. odredio za 17. veljače, dan uoči Konzistorija.

Konzisterij

Tom će se prigodom članovi Kardinalskoga zbora, kao i novoimenovani kardinali, okupiti u Sinodskoj dvorani u Vatikanu u 10 sati ujutro, na molitvi srednjeg časa, a susret će završiti molitvom Večernje u 17 sati.
U temu će dana uvesti novoimenovani kardinal msgr. Timothy Dolan, nadbiskup New Yorka, – istaknuto je u priopćenju ravnatelja Tiskovnoga ureda Svete Stolice patera Federica Lombardija – a bit će objavljeno i priopćenje o Godini vjere, koje će predstaviti nadbiskup Salvatore Fisichella, predsjednik Papinskoga vijeća za promicanje Nove evangelizacije. U priopćenju Tiskovnoga ureda stoji također da novoimenovani kardinal isusovac pater Karl Josef Becker, zbog zdravstvenih razloga neće biti nazočan na javnoj svečanosti uvrštenja u Kardinalski zbor, 18. veljače, nego će to biti učinjeno privatno u nekom drugom trenutku.(rv/bitno.net)