Molitva

Papa dakle ponovno ističe prinos „ženskog genija“ životu Crkve i društva. Govoreći o Papinoj molitvenoj nakani u razgovoru za Radio Vatikan, Chiara Amirante, utemeljiteljica pokreta „Novi obzori“, rekla je da Sveti Otac s pravom predlaže da se posveti veća pozornost dostojanstvu žene, jer je u našem vremenu zanemarena uloga žene.

Valja ponovno otkriti „ženski genij“ o čemu je govorio blaženi papa Ivan Pavao II. i svu njegovu dubinu. Čini mi se da u našem vremenu prevladava natjecateljski duh između muškarca i žene, stoga je vrlo važno ponovno otkriti komplementarnost između muškarca i žene, koji su stvoreni iz ljubavi i za ljubav. Ako je išta potrebno današnjem svijetu, onda mu je iznad svega potrebna ljubav – ustvrdila je Amirante.

Na upit što jedna kršćanka može pružiti današnjem društvu, rekla je da je žena po svojoj naravi solidarna i prihvatljiva, a stanje je žene u današnjem društvu vrlo dramatično, dovoljno je prisjetiti se objavljenih podataka o spolnom zlostavljanju žena i djevojaka. Ne možemo biti ravnodušni pred tim podacima; žena mora zauzeti svoje mjesto u društvu, cijeniti svoje dostojanstvo, jer nije potrošni materijal ili nečija igračka – zaključila je Amirante.(rv/bitno.net)