U pismu talijanskoj novinarki Nini Fabrizio poslanom ovog ponedjeljka, papa Franjo je napisao kako trebamo moliti za majke da imaju hrabrosti suočiti se s izazovima svijeta nakon koronavirusa, prenosi CNA.

“Pitanje koje svaka majka promišlja u srcu jest: ‘U kakvom će svijetu moje dijete živjeti?’”, napisao je Papa.

“Pomolimo se za njih, da im Gospodin dadne snage da prate svoju djecu s povjerenjem. Iako će svijet zasigurno biti različit, uvijek će to biti svijet koji Gospodin jako voli.”

Novinarka Fabrizio, kojoj je Franjo uputio pismo, autorica je knjige Franjo: Papa ženâ. Knjiga govori o odnosu pape Franje prema ženama, od njemačke kancelarke Angele Merkel do onih žena koje žive na ulicama, a uključuje različite tekstove i govore upućene ženama o temama povezanim sa ženskošću.

Autorica je Papi poklonila primjerak knjige, zajedno s pismom i analizom koju je radila vezano za strahove i izazove s kojima se suočavaju trudnice tijekom pandemije.

Papa je zahvalio Fabrizio na knjizi i člancima te primijetio kako su mu pomogli da bolje razumije “osjećaje žena koje očekuju porod”, tijekom pandemije.

Rekao je da je danas “majčinstvo omalovaženo, zato što je jedini rast koji nas zanima onaj ekonomski”.

“Postoje majke koje poduzimaju vrlo naporna putovanja kako bi pokušale svojim potomcima pružiti bolju budućnost”, rekao je Papa, dodavši kako majke danas često prosuđuju ljudi “punih trbuha”, ali “praznih srdaca”.

Fabrizio je za CNA izjavila kako je zadovoljna što je Papa iznio činjenicu da se majčinstvo omalovažava, budući da je to jedna od tema njezine knjige. Papina je poruka “prilično jaka”, zaključila je.