Samo nekoliko tjedana nakon prvoga posjeta Ukrajini, apostolski milostinjar odlazi u Lavov kako bi isporučio vozilo hitne pomoći koje je blagoslovio papa Franjo.

Kardinal Konrad Krajewski jučer je stigao u Rim iz Portugala, gdje je u svetištu u Fatimi napravio čin posvete čovječanstva, napose Rusije i Ukrajine, Bezgrješnom Srcu Marijinu. Papinski je milostinjar već na putu za Lavov u Ukrajini s kolima hitne pomoći, koje je donirao Papa te ovih dana blagoslovio, potvrdio je ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice Matteo Bruni.

Po kardinalovu dolasku, vozilo će biti isporučeno gradskim vlastima, koji će ga dodijeliti objektu kojemu je najpotrebnije. Konkretna je to pomoć tamošnjem stanovništvu, koji se znatno povećao zbog velikog broja izbjeglica.

Pred Gospom Fatimskom sam tražio zaštitu Ukrajine, iskušane ratom, ali i za zadatak koji moram izvršiti, po Papinome nalogu, po povratku iz zemlje, kazao je kardinal Krajewski vatikanskim medijima. Ići ću srcem punim nade, priznao je, nakon što jr u petak zajedno s 15 tisuća vjernika molio u marijanskome svetištu, u zajedništvu s papom Franjom u vatikanskoj bazilici.

Na posveti u Fatimi sudjelovalo je oko 25 biskupa, te je među vjernicima bio i portugalski predsjednik Marcelo Nuno Duarte Rebelo de Sousa. Sav je narod sa mnom izgovarao Papinu molitvu, naglasio je apostolski milostinjar. Svi su držali tekst u rukama, iz Fatime se uzdignuo „vapaj mira“, tražeći čudo završetka rata u Ukrajini. Vjerom se zaustavlja rat, sa svom vjerom idem u Ukrajinu vidjeti konkretne posljedice čina posvete Mariji, rekao je kardinal Krajewski.