Svi su Gospodinovi učenici pozvani poticati radost evangelizacije, istaknuo je papa Franjo u poruci za ovogodišnji Svjetski misijski dan, koji će biti proslavljen 19. listopada. S Isusom Kristom radost se rađa, i uvijek ponovno rađa, poručio je Papa, prenosi Radio Vatikan.

Mnogo ljudi ne poznaje Krista. Stoga je i dalje potrebna misija “ad gentes”. Bog objavljuje i skriva otajstva svojega Kraljevstva, napomenuo je Sveti Otac. Skriva to pred onima koji su prepuni sebe i zaslijepljeni umišljenošću, ne ostavljaju prostor za Gospodina. Naprotiv, blaženi su ponizni, jednostavni i siromašni, oni stavljeni na rub društva i bez glasa, oni izmučeni i potlačeni, napisao je Papa te istaknuo da radost Evanđelja ispunja srce i cijeli život onih koji se susretnu s Isusom.

U današnjem svijetu, uz njegovu mnogostruku i mučnu ponudu potrošnje, postoji jedna velika opasnost, a to je potištenost pojedinaca, koja izvire iz komotnoga i lakoma srca, iz bolesnoga traženja površnih spoznaja, te izolirane savjesti. Ljudskom je rodu stoga, prema Papinim riječima, potrebno spasenje koje nam donosi Krist. 

A svi su Gospodinovi učenici pozvani poticati radost evangelizacije, napomenuo je Papa te primijetio kako u brojnim krajevima nedostaju zvanja. Međutim, često je to tako zbog toga što u zajednicama nema onoga apostolskog žara koji se lako prenosi, koji je Papa nazvao “zaraznim”. Sveti Otac stoga je potaknuo na življenje snažnoga bratskog života, utemeljenoga na ljubavi prema Isusu, i pozornoga na potrebe najsiromašnijih. Prava se zvanja rađaju tamo gdje vladaju radost, zanos i volja da se Krista ponese drugim ljudima, zaključio je papa Franjo.