Još je jedan apel Papa uputio za Ukrajinu, i to nakon pozdrava skupinama hodočasnika na Trgu svetoga Petra, kojima inače završava podnevni nagovor.

I ne zaboravimo u ovom trenutku izmučeni ukrajinski narod, narod koji trpi. Želio bih da u svima vama ostane pitanje: što ja danas činim za ukrajinski narod?

Nakon nekoliko sekundā, gotovo kao da želi potaknuti ispit savjesti cijeloga svijeta, dodao je:

Molim li? Zauzimam li se? Pokušavam li razumjeti? Što danas činim za ukrajinski narod? Neka si svatko odgovori u svojem srcu.

Papa Franjo je, osim toga, svoje misli upravio i na Mjanmar, kako bi istaknuo bol tolikih ljudi. Iz Mjanmara još uvijek stiže vapaj boli mnogih ljudi kojima nedostaje osnovna humanitarna pomoć i koji su primorani napustiti svoj dom jer je spaljen ili kako bi pobjegli od nasilja – kazao je te uputio apel u zajedništvu s mjesnom Crkvom.

Pridružujem se apelu biskupa te voljene zemlje, da međunarodna zajednica ne zaboravi mjanmarsko stanovništvo, da se poštuju ljudsko dostojanstvo i pravo na život, kao i bogoštovna mjesta, bolnice i škole, te blagoslivljam mjanmarsku zajednicu u Italiji čiji su predstavnici danas ovdje – rekao je papa Franjo.