papa Franjo osudio napade u Belgiji

Belgijski biskupi izrazili su zatečenost samoubilačkim bombaškim napadima u međunarodnoj zračnoj luci Zaventem u Bruxellesu, dijele bol pogođenih osoba te mole za žrtve. Kapelani na aerodromu su svi na dužnosti – izvijestio je Tiskovni ured Belgijske biskupske konferencije, a prenijela agencija SIR.

Jutros, oko 8 sati, odjeknule su dvije snažne eksplozije blizu check-in prostora zračne luke Zaventam. Kako prenose belgijski mediji, jedna je osoba povikala nešto na arapskom, a potom se čula paljba oružja. Više desetaka osoba je usmrćeno u bombaškom napadu, a mnoge su ozlijeđene. Nedugo nakon napada u zračnoj luci, čula se i eksplozija na metro-stanici Maelbeek. U Belgiji je proglašena najviša razina uzbune, nakon što je posljednjih dana pomogla u uhićenju Salaha Abdelsama, koji je bio tražen zbog povezanost s terorističkim napadima u Parizu 13. studenog prošle godine.

Belgijski su biskupi također dobili i telegram sućuti od pape Franje, koji potpisuje vatikanski državni tajnik, kardinal Pietro Parolin. U njemu stoji kako Sveti Otac moli za žrtve, ozljeđene i njihove obitelji te ponovno osuđuje “slijepo nasilje koje izaziva toliko patnje”.

Puni tekst telegrama pape Franje

Čuvši za napade na Bruxelles, koji su pogodili velik broj ljudi, Njegova svetost papa Franjo povjerava Božjem milosrđu one koji su umrli i moli za one koji su izgubili članove obitelji. (Papa) duboko suosjeća s ozljeđenima i njihovim obiteljima kao i svima koji su pomogli u olakšavanju nastale situacije, moleći Gospodina da donese utjehu u ovom teškom iskušenju. Sveti Otac ponovno osuđuje slijepo nasilje koje izaziva toliko puno patnje te zaklinje Boga za dar mira, zazivajući na ožalošćene obitelji i Belgijance božanski blagoslov.

Radio Vatikan | Bitno.net