Kolumbijka, koju je bivši dečko zalio kiselinom, već je ugovorila termin eutanazije. Međutim jedan susret s papom Franjom promijenio je njezinu odluku.

Susret se dogodio prilikom petodnevnog pohoda Svetog Oca Kolumbiji koji je završio 11. rujna.

Kako prenosi Catholic Herald, Consuela Cordoba odlučila je ugasiti svoj život, ali je prije toga za dopuštenje htjela pitati samog Papu.

Upravo su nju, među mnogim prijavljenima, organizatori pohoda odabrali za osobni susret sa Svetim Ocem. Prema medijskim izvještajima, oboje su se prvo zagrlili, a potom ga je Consuela pitala za dopuštenje da si oduzme život, međutim, nije ga dobila.

“Rekao je: ‘Ne’ – nije mi htio dopustiti. Rekao mi je da sam vrlo hrabra i vrlo lijepa”, poručila je Kolumbijka koju je 2000. godine napao bivši dečko, zalivši joj lice kiselinom.

U idućih nekoliko godina prošla je 87 operacija, a diše pomoću dvije cjevčice u nosu. Također, hrani se isključivo tekućom hranom te cijelo vrijeme mora nositi posebno odijelo za zaštitu. Nedavno joj je dijagnosticirana infekcija u mozgu zbog čega je odlučila okončati svoj život. Ipak, sada se predomislila.

“Imala sam savršene zube, bila sam jako lijepa. Ali sada sam uništena. Razmišljala sam da počinim samoubojstvo. Pitala sam se, zašto živjeti na ovakav način?”, poručila je Consuela.

Ipak, kako svjedoči, susret sa Svetim Ocem potpuno ju je promijenio.

“Sad želim živjeti”, rekla je novinarima, nadodavši kako neće ići na eutanaziju jer će Bog njezin život “učiniti veličanstvenim”.

“Reći ću doktoru Gustavu, hvala vam za vašu injekciju, ali ona je za nekog drugog”, zaključila je Consuela, pronašavši mir nakon 17 godina.

Kolumbija je jedina južnoamerička zemlja u kojoj je eutanazija legalizirana.

Prvi slučaj potpomognutog samoubojstva u toj zemlji zabilježen je 2015. godine.

Papa Franjo boravio je od 6. do 11. rujna u Kolumbiji, susrevši se s predstavnicima državnih i crkvenih vlasti. Procjenjuje se da je u četiri grada Papu vidjelo nekoliko milijuna ljudi. Samo se u Medellinu na svetoj misi okupilo oko milijun vjernika.

Tino Krvavica | Bitno.net