Najprije je Sveti Otac mladima koje je gledao pred sobom protumačio njihovu stvarnost: Vi predstavljate mladost Crkve! Ako je Crkva zaručnica Kristova vi u određenom smislu predstavljate to zaručništvo, proljeće zvanja, razdoblje otkrića, utvrđivanja, rasta. To je vrlo lijepo razdoblje kad se stvaraju temelji za budućnost.

Tri je stvari Papa posebice istaknuo slijedeći liturgijska čitanja današnje, četrnaeste nedjelje kroz godinu. Ponajprije je istaknuo radost utjehe koju Gospodin daje onima koje poziva i koji mu služe. S tim je u vezi spomenuo i neke suzdržanosti mladih koji se plaše te radosti služenja, radosti predanja. A naš je Bog poput majke koji nas ogrće sigurnošću koja se ni s kakvom drugom sigurnošću ne može usporediti.

[facebook]Želiš li čitati samo bitne informacije, klikni Like![/facebook]

Govoreći o pozivu, Papa je istaknuo da Bog poziva da budemo poslani. Uspjeh pak naše zauzetosti za dobro drugih ne mjeri se ljudskim mjerilima uspješnosti. Mi jesmo pozvani na duhovnu plodnost, na duhovno očinstvo i majčinstvo, ali sav naš uspjeh jest u logici križa, a to znači u logici predanja i ljubavi, istaknuo je Papa, da bi onda protumačio naviještanje Evanđelja.

S tim je u vezi Sveti Otac istaknuo da evangelizacija počinje na koljenima. To znači da smo pozvani ponajprije da budemo ljudi molitve kojom prožimamo svu svoju stvarnost. Da se ne bi dogodilo da poslanje postane neka posebna vještina. S toga vidika povezanosti s našim uzorom i Zaručnikom, a pod vodstvom Duha Svetoga osnaženi zauzetošću Majke Božje živimo duboko sjedinjeni s Gospodinom lišavajući se svega suvišnoga u poslanju koje nam je Gospodin namijenio.

(rv/bitno.net)